StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA/OKLAHOMA SLAVILA U BARCELONI

Odlično prvo poluvrijeme Tomića: 'Baš je bila zanimljiva utakmica'

Piše i foto: Tonči Vlašić iz Barcelone
6. listopada 2016. - 02:44

Ante Tomić je u olimpijskoj dvorani Sant Jordi slavio prije četiri godine u dresu Barcelone protiv Dallas Mavericksa 99:85, a sad je bio tako blizu novog uspjeha protiv NBA momčadi. Provukla se Oklahoma City Thunder. Finalist Zapadne konferencije je bio bolji pred 17.000 gledatelja od Barcelone s 92:89.

Gost, koji je na europskoj turneji odigrao dvije utakmice (prvo je bio u Madridu te igrao protiv Reala i izgubio sa 142:137 u produžetku), zadržao je u odnosu na prošlu sezonu tek jednu od tri svoje zvijezde. Ostao je Russell Westbrook, a otišli su Kevin Durant i Serge Ibaka.

U samoj završnici utakmice Dubrovčanin nije mogao pomoći Barceloni. Zbog šest osobnih pogrešaka je morao iz igre. Utakmicu je otvorio baš, baš dobro. Prvo poluvrijeme je bio prvo ime domaćina.

Barcelona je tri sekunde prije kraja četvrte četvrtine imala šut za tricu te da je Aleksandar Vezenkov pogodio, povela bi 92:90. Ali, nije…

- Malo je falilo. Baš je bila zanimljiva utakmica – istaknut će Tomić, koji je postigao 10 koševa, imao 6 skokova, 2 asistencije…  U prvoj četvrtini pogodio je sva tri šuta iz igre. Svih 10 koševa je ubacio do poluvremena. Bio tada jedini s dvoznamenkastim učinkom u redovima Barcelone, koja je dobila prve dvije četvrtne sa 47:45. Nije ga išlo u nastavku.

- Promašio sam u nastavku nekoliko laganih šuteva, ali sve u svemu sam zadovoljan.

Enes Kanter je na kraju odveo Oklahomu City Thunder do pobjede (24 koša i 8 skokova, Turčin je nakon promašaja Vezenkova pogodio oba bacanja. Bio je bas sjajan u završnici utakmice kad je Tomić zbog osobnih bio prikovan za klupu. Na početku utakmice Tomić je bio takav, sjajan...

Oklahoma City Thunder se vraća kući nakon Barcelone, a Barcelona se okreće domaćem prvenstvu te Euroligi, koja počinje idući tjedan.

RAZGOVOR S PONAJBOLJIM IGRAČEM BARCELONE, DUBROVČANINOM ANTOM TOMIĆEM, MOŽETE PROČITATI U NOVOM BROJU DUBROVAČKOG VJESNIKA

17. travanj 2024 11:41