StoryEditorOCM
KošarkaSRETEN RADOVIĆ, MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI SUDAC

Dubrovčanin sudio spektakl u Madridu: Real dobio Oklahomu City Thunder!

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
4. listopada 2016. - 02:00

Sudio je na Eurobasketu, i to pet puta. Zaslužio je 2011. suditi finale između Španjolske i Francuske na Eurobasketu u Litvi. Prije dvije godine dočekao je da sudi i na Svjetskom prvenstvu. Svirao je između ostalog  tada i polufinale između SAD-a i Litve u Barceloni. Ove godine je prvi put svirao na Olimpijskim igrama, i ne samo košarkašima, već i košarkašicama. Na otvaranju oba turnira on je dijelio pravdu braniteljima naslova, Amerikancima i Amerikankama, koji su u Riju ponovili uspjeh iz Londona.

Godinama sudi utakmice europskih kupova, gotovo svaki tjedan je na utakmicama Eurolige (ili Eurokupa). Naravno, sve najvažnije domaće utakmice, doigravanje za prvaka i završni turnir Kupa. Za njega su rezervirane i najvažnije utakmice regionalne ABA lige.

Ovog ponedjeljka, 3. listopada, Sreto Radović je bio europski sudac, koji je uz dvojicu NBA sudaca u Madridu sudio ogled između deveterostrukog europskog prvaka, Real Madrida te Oklahoma City Thundera, NBA momčadi koja je prošle sezone igrala finale Zapada te bila na korak do velikog finala, ali je nakon vodstva 3:1 izgubila u sedam utakmica od Golden State Warriorsa.

Ogled u Barclaycard Centru pred više od 15.000 gledatelja pripao je Real Madridu, koji je nakon produžetka sa 142:137 (126:126) iznenadio Oklahomu City Thunder predvođenu Russellom Westbrookom te u svojoj osmoj utakmici protiv NBA momčadi, šestoj u posljednjih devet godina, ostvario drugu pobjedu (prvi put je dobio NBA momčad 2007. kada je sa 104:103 bio bolji od Toronto Raptorsa).

Za dva dana Oklahoma City Thunder svoju španjolsku turneju završava gostovanjem kod Barcelone Lassa za koju igra Dubrovčanin Ante Tomić.

24. travanj 2024 17:27