StoryEditor
Hajduku siječnju

Novi travnjak stiže na Poljud: cijena mu je između tri i pet milijuna kuna, a troškove bi snosio HNS

26. studenog 2020. - 10:37
Tom Dubravec/Cropix

Travnjak kao točka s koje bi se pokrenulo „novo normalno”. 

HNS je potrebit Poljuda jer je Maksimir takav kakav jest, tribine potresom uzdrmane, pa kad HNS baš mora u Poljud neka onda (ipak) uloži u novi travnjak i promijeni ga.

Sve je to na svoj način najavio izbornik Zlatko Dalić kad je odlazeći s pressice u Splitu nakon susreta s Portugalom rekao „vidimo se u ožujku”. 

U Splitu se sad s Portugalom igralo na Hajdukovu travnjaku koji je prirodan. Čudo je kiše popio uoči susreta i dobro je to izdržao (drenaža je u redu), ali ipak nema pravu kvalitetu, a i gljivica ga grize... Nije dobar kao oni što ih je HNS postavio na scenu HNL-a prije dvije godine (i uložio ukupno 30 milijuna kuna), kad je promijenio igrališta u zagrebačkoj Kranjčevićevoj, Maksimiru, Koprivnici, Zaprešiću, Puli, Vinkovcima... uz uspjelu kombinaciju prirodne trave i hibrida, umjetnih vlakana.

Hajduk je tada, da podsjetimo, odbio ruku suradnje s HNS-om, nećemo vaš travnjak!

„Bijeli” su ga sami namjeravali nabavit, jer postojećeg ionako stalno treba prihranjivati, a nema u tome sreće. Korona-pauza je, međutim, poremetila te planove, stanjila blagajnu. I sad u Poljud ipak uskače - HNS. Nove su okolnosti.

Vrijednost uloženog bila bi između tri i pet milijuna kuna, a troškove bi snosio HNS koji će mnoge kvalifikacijske susrete za SP tijekom 2021. morati igrati u Poljudu.

Hajduk će na pripreme u Postira na Braču u siječnju i to je pogodan trenutak za promjenu podloge.

Toliko se puta mijenjala trava u Poljudu, Ultra ga je gazila, čuvali su ga i mijenjali grozničavo, bale donosili iz Austrije, kvarcni pijesak sipali, a nisu dali da im HNS pomogne. Gljivica postojeći pokriv sustavno izjeda (Magnaporthe grisea, latinsko je ime, vidi se da grize).

Lani prije gostovanja Mađarske sve su aktivnosti bile suspendirane uoči tog susreta, e da bi se travnjak iole sačuvao. A sad će i Poljud dobiti novo, HNS ruho, dijelom umjetna vlakna, peri, deri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. siječanj 2021 05:18