StoryEditorOCM
Hajduktražena roba

Nisu samo PSG i City u igri: četiri velikana u velikom su lovu na dragulj s Poljuda

Piše Frane Vulas
7. lipnja 2023. - 07:30

Četiri europska velikana vrlo ozbiljno su zagrizla za Luku Vuškovića i u borbi su za 16-godišnjeg Hajdukovog dragulja. Uz favorite u toj utrci koji se već dugo spominju, neke od najbogatijih klubova svijeta PSG i Manchester City, u lovu na možda i najvećeg talenta hrvatskog nogometa je i moćni londonski dvojac viceprvak Engleske Arsenal i Tottenham Ivana Perišića.

Poker nekih od najmoćnijih klubova kontinenata u lovu je na Vuškovića. Prema ažuriranoj listi Transfermarkta najmlađi Hajdukov strijelac u službenim utakmicama vrijedi šest milijuna eura. Na toj istoj listi do jučer ovaj 16-godišnjak nije niti imao cijenu. Najviše zbog toga što je njegov uzlet njegove karijere bio baš meteorski, prije manje od godinu dana je još igrao za pionire Hajduka, a najpoznatiji portal koji se bavi vrijednostima na tržištu nogu svakih nekoliko mjeseci ažurira vrijednosti i tek je sada na red došao HNL. U stvarnosti će za njegov transfer taj iznos od šest milijuna eura otprilike trebati pomnožiti sa dva. Očekuje se da će se ovo biti rekordni Hajdukov izlazni transfer i barata se iznosima od deset i više milijuna eura.

Ranije se špekuliralo, kada se tvrdilo da je Vušković već potpisao za PSG, da je klub s Parka prinčeva nudio 12 milijuna eura. Međutim, City je navodno spreman iskrcati deset milijuna eura odštete uz tri milijuna eura bonusa plus 15 posto od eventualnog budućeg transfera. No, treba uzeti s rezervom mnogo toga što se ovih dana pojavljuje u medijskom i generalno javnom prostoru na ovu temu. Naravno da nogometni agenti koji od Hajduka imaju potpisanu punomoć za posredovanje u potencijalnom transferu u neki klub stvaraju u javnosti dojam da je baš ono što nudi taj klub najbolja, ‘bijelima‘ najunosnija ponuda. Požuruju prije svega Hajduk, obitelj Vušković. Gledaju privatni interes.

Predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić je u nedjelju snimljen na Parku prinčeva u svečanoj loži na utakmici PSG – Clermont, na oproštajnom susretu Lionela Messija. Ali naravno da nije isključivo zbog toga došao u Pariz, nego zbog (nove runde) razgovora oko Vuškovića i razvijanja dobrih odnosa s predsjednikom kluba Nasserom Al-Khelaifijem, jer imaju i zajedničkog prijatelja prvog čovjeka UEFA-e Aleksandera Čeferina. No, budimo realni, tih dana nije fokus PSG-a bio na Vuškoviću. Kao što neće ni Manchester Cityju idućeg vikenda kada bi Jakobušić trebao biti i na finalu Lige prvaka u subotu u Istanbulu kada građani igraju za ‘ušati‘ trofej s Interom. Bez obzira na to vrlo skoro se ipak očekuje da se prelomi odluka gdje će mladi nogometaš nastaviti karijeru, da Hajduk i obitelj Vušković odaberu najbolju opciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:33