StoryEditorOCM
Hajdukloši bez livaje

Negativni rekord: Ovosezonski niz poraza u Poljudu nezabilježen u hajdučkim analima, ne ponovilo se...

Piše slaven alfirević
7. svibnja 2024. - 20:23

Hajduk je nadmašio sam sebe, niz poraza u Poljudu je nezabilježen u hajdučkim analima, pa ga treba još jednom i iznova notirati kao rekord nad rekordima. I za "bijelu obitelj" naglasiti: ne ponovilo se.

Ujesen su bodove iz Poljuda nosili Istra 1961 (0:1) i Osijek (0:2), a proljeće se posebice osladilo gostima, počela je Rijeka (1:2), nastavilo se nizati Lokomotiva (1:2), Dinamo (0:1), Osijek (1:2) i  Varaždin (0:1). I tko zna, nije gotovo, jer u Poljud još stiže i Gorica.

Sedam poraza u Poljudu u prvenstvu.

I to nije sve, osmi poraz, drugi od Dinama (0:1), u kupu, dogodio se odmah nakon gubitka utakmice od Dinama u prvenstvu.

"Dva Dinama", označila su krah snova za duplom krunom, prvom poslije sezone 1994/95.

Hajduk je u Poljudu osvojio 30 bodova, uz sedam poraza, a u gostima je osvojio 31 bod uz dva poraza i dosad je imao utakmicu više kod kuće.

Nikad, naime, nije Hajduk izgubio sedam utakmica kao domaćin u tijeku prvenstva. Dosadašnji rekord bio je šest poraza, prije tri godine, iz sezone 2020/21.

Uz poraze, to su baš - poražavajuće brojke "bijelih". Istina, ti porazi su došli i zbog ozljede najboljeg igrača Marka Livaje, ali ipak...

A sezona još nije ni gotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 04:32