StoryEditor
Hajduklagana zarada

Bijelima 450.000 eura od transfera Pašalića u Atalantu: Talijani će veznjaka, koji je kod njih na posudbi, kupiti od Chelseaja za 15 milijuna €

Piše F. V.
22. lipnja 2020. - 09:14
AFP

Talijanska Atalanta odlučila je otkupiti našeg reprezentativca Marija Pašalića od Chelseaja.

Vrijednost transfera je navodno 15 milijuna eura, a u tom slučaju procjenjuje se kako bi 450 tisuća trebalo pripasti „bijelima”. Riječ je o novcu koji bivšim klubovima u kojima je igrač ponikao pripada na temelju tzv. fonda solidarnosti, a iznosi maksimalnih pet posto.

Za svaku sezonu u kojoj je igrač napunio od 12 do 15 godina u toj sredini, klubu pripada 0,25 posto ukupnog transfera, a za one u kojima je napunio od 18 do 23 godine, po 0,5 posto. Stoga bi splitskom klubu trebalo pripasti ukupno tri posto od cjelokupnog transfera.

Špekulira se da Hajduk ima postotak od transfera Pašalića ako je iznos veći od tri milijuna eura, ali nema službenih potvrda. No, sigurna je solidarna naknada u spomenutom iznosu.

Pašalić je član londonske momčadi već šest godina, ali nije za to vrijeme upisao nijedan službeni nastup za Chelsea, samo je mijenjao sredine u kojima je bio na posudbama. Otkad je s 19 godina napustio Poljud bio je na posudbama u Elcheu, Monacu, Milanu, Spartaku iz Moskve dok je posljednje dvije sezone u klubu Serie A iz Bergama.

Ukoliko na kraju ove sezone još neki bivši igrači Hajduka promijene sredinu, naprave transfere, klub s Poljuda mogao bi dodatno zaraditi. Prije svega ukoliko Bayern otkupi ugovor Ivana Perišića, odnosno ako jedan od ključnih igrača Hrvatske ode u neku drugu ligu osim Serie A iz milanskog Intera.

Vjeruje se da bi ovog ljeta transfere mogli napraviti i Lovre Kalinić koji ima loš status u Aston Villi i bio je na posudbi u francuskom Toulouseu, Nikola Kalinić koji je u Romi na posudbi iz Atletico Madrida, možda i Karlo Letica koji je na posudbi u SPAL-u iz Club Bruggea...

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 16:23