StoryEditor
Domaći nogometu hrvacama teška bitka za odlazak na Ep

U-17: Švicarski vratar zabio u posljednjoj sekundi i izbacio Hrvatsku s EP-a

Piše PSD.
25. ožujka 2008. - 18:02

Tuga reprezentativaca nakon utakmice je bila golema / CROPIX
Odlučujuća utakmica kvalifikacija za EP nogometaša do 17 godina između Hrvatske i Švicarske završila je pravom dramom. Gostujući vratar Rene Borkovic, podrijetlom iz BiH, u petoj je minuti sudačke nadoknade otišao u napad, u očajničkom pokušaju svoje momčadi da dođe do pobjede.
U tome je i uspio osiguravši Švicarcima veliko slavlje.

Iako je četvrti sudac bio pokazao da će se igrati dodatne tri minute, rumunjski arbitar Ovidiu Alin Hategan dopustio je gostima da izvedu udarac iz kuta i nakon što je istekla četvrta minuta dodatnog vremena.

Tek što se krenulo s centra odsviran je kraj. Nakon toga mladi hrvatski igrači popadali su kao pokošeni na blatnjav teren u Hrvacama. U nevjerici su ostali ležati još nekoliko minuta dok su radosni Švicarci plesali pobjednički ples.
Naši su zatim bez riječi otišli u svlačionicu odbijajući novinarske mikrofone i blokove. Švicarci su slavodobitno napustili teren, a njihov rezervni vratar Hrvoje Bukovski, rodom iz Hrvatske, pritom je na hrvatskom jeziku uzviknuo: “Mi smo prvaci!”

Inače, susret u Hrvacama izazavao je veliko zanimanje nogometnih dužnosnika tako da je svečana loža bila pretijesna za svih.

Bili su tu predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac, potpredsjednik Skupštine Hajduka Mirko Klarić, kao i bivši trener bijelih Ivan Pudar. Na tribinama ipak nije bilo tolike gužve. Skupilo se 500-tinjak gledatelja, prohladno i oblačno vrijeme te radni dan zasigurno su utjecali na posjet.

Nakon završetka utakmice razočarani gledatelji napustili su stadion.

                                                                                                                      T. Bilić

Gudelj: Najgori trenutak ove generacije

- Šteta, nismo dobro odigrali, bili smo jako blizu, ali trebali smo biti koncentriraniji. To je nogomet. Teško smo podnijeli teret važnosti utakmice. Nedostajao nam je i Franko Andrijašević.Mi smo ušli sa strahom, nije bilo mnogo šansi, oni su prebacivali igru, a mi smo uspješno otklanjali njihove napade. Što je, tu je, život ide dalje, ali s ovim porazom anuliralo se sve što je ova generacija dosad postigla. To je bio njihov ispit zrelosti, nažalost nisu ga položili. Čestitam Švicarcima na pobjedi.Kod gola je bila teška situacija i dogodio nam se trenutak dekoncentracije. U najgorem trenutku prekinut je proces stvaranja jedne generacije.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-17: Hrvatska - Švicarska 0:1 (0:0).
Hrvace - Igralište Hrvaca.
Gledatelja 1000.
Sudac: Alin Ovidiu Hategan (Rumunjska) - 7.
Strijelac: 0:1 Borkovic (90+5)
Najbolji igrač: Rene Borkovic (Švicarska).

Hrvatska: Stipica (6), Horvat (-) (od 20. Celjak 6,5), Vrsaljko (7), Poljak (6,5), Kelić (6), Bičvić (6) (od 80. Punčec -), Ivanović (6), Kramarić (6), Ozobić (6), Kokot (6,5), Tičinović (6,5).

Švicarska: Borkovic (7,5), Rochat (6,5), Daprela (6,5), Lang (7), Koch (6,5), Bedini (6,5) (od 55. Moutinho 6,5), Frey (6,5) (od 63. Ben Khalifa -), Mehmedi (6,5), Pasche (7,5), Ukoh (6,5), Xhaka (6,5) (od 74. Rebronja -).

 

                                                                                                         

#U17HRVATSKA#IVANGUDELJ

Izdvojeno

02. srpanj 2020 23:55