StoryEditor
Domaći nogometnapeto u dalmatinskom derbiju druge HNL lige

Trogirani uz policijsku pratnju pobjegli iz Imotskog

Piše PSD.
22. ožujka 2008. - 21:14

Igrači, stručni stožer i uprava NK Trogira, zgroženi su dvostrukim napadom na njih prije i nakon gostovanja u Imotskom. Navodno je prije početka susreta tajnik domaćina Zdeslav Tonković ničim izazvan opalio šamar fizioterapeutu Trogira Anti Stipanoviću, što je pokrenulo pravu gužvu u hodniku stadiona.

U Imotskom je uvijek "vruće"  / V. Dugandžić / CROPIX
Prema riječima Ivice Miše, jednog od trenera i službenog predstavnika kluba Trogira, Tonković je s grupom redara i osoba bez ikakvih službenih oznaka pokušao upasti i u svlačionicu gostiju. Pritom je navodno napao i vratara Tihomira Bulata, a u općoj gužvi Ivica Miše je završio na podu.

- Borio sam se za goli život, ni u ratu nisam doživio ovakve stvari. Zbog tri boda moram strahovati što će se samnom dogoditi – rekao nam je Miše, čijeg je brata Antu trenera Trogira, po njegovim riječima jedan od redara uhvatio za vrat i bacio u zid.

Nakon smirivanja situacije susret je mirno odigran (2:0), ali na tribinama nije bilo predsjednika NK Trogir Vinka Brkana i dopredsjednika Ranka Borkovića kojima nije dopušten ulaz na stadion. Novi incident uslijedio je pri potpisivanju zapisnika kada je prema riječima Ivice Miše, Tonković ponovno nasrnuo na njega. Tek tada je po prvi put reagirala policija, a gosti su pod njihovom pratnjom napustili Imotski bez da su potpisali službeni zapisnik.

FRANE VULAS

NK Imotski: Nije bilo nikakvog incidenta

Za razliku od gostiju, službeni stav uprave NK Imotskog je kako nikakvog fizičkog napada ili incidenta nije bilo, već uobičajno verbalno vrijeđanje i naguravanje. Toj tvrdnji kao glavne dokaze prilažu službeni policijski i zapisnik delegata utakmice, u kojem incidenti nisu evidentirani.

Demantiraju navode Trogirana kako policija nije bila prisutna tijekom susreta, te navode kako su upravo na njihov zahtjev pojačali brojnost MUP-ovaca.

#NKTROGIR#NKIMOTSKI

Izdvojeno

05. srpanj 2020 13:44