StoryEditor
Domaći nogometradost za sve navijače hrvatske reprezentacije

Slaven Bilić: Ostajem izbornik još dvije godine, potpisat ću bjanko

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 12:04

Slaven Bilić ostaje izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije i slijedeće dvije godine (u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo)!

- Uvijek sam nastojao biti maksimalno iskren i transparentan. No, osjećam kako se poslije nekih napisa javlja nemir oko reprezentacije. Drago mi je što većina medija želi moj ostanak. Tek manji dio iskrivljuje istinu i činjenice, priprema naciju za moj odlazak i proziva moje domoljublje. Istina je oduvijek bila najveća snaga za mene i ljude u mom okruženju. Od prvog dana tzv. čuda. Mada to ne smatram čudom nego jebeno dobro obavljenim poslom – kazao je u uvodu svom poduljeg monologa Slaven Bilić.

Premda nije bio najavljen iskoristio je press-konferenciju predviđenu za potpisivanje ugovora HNS-a i Adris grupe kako bi razriješio svoj status.
Bilić ne krije kako je imao kontakata s nekim klubovima.

- Sve su to strašni klubovi i deplasirano je tajiti njihova imena. Posebice HSV-a čija se ponuda dobije jednom ili nijednom u karijeri. Mene klupski rad intrigira, ali trenerski je posao nestalan. Mogu ja s HNS-om imati ugovor na 27 godina, ali ukoliko poslije dvije utakmice više neću osjećati zadovoljstvo u radu ništa me neće spriječiti da odem. Nisam međutim siguran koliko u HNS-u žele moj ostanak.

Nakon potpisivanja ugovora s Adris grupom Vlatko Marković napustio je Rusanovu. Šteta. Nije izravno čuo što Slaven Bilić misli o najavljenim pregovorima.

- Ne prihvaćam tezu kako ja prodajem robu. Meni to nije normalno. Nemam je posteljinu, lancune ili ručno rađene balote pa ih nudim po stanovima. Ovo nije moja reprezentacija. Niti je reprezentacija HNS-a. To je momčad cijele Hrvatske. Neću pregovarati s HNS-om o novom ugovoru. Poglavito ne o financijama. Mogu mi i smanjiti plaću ako žele. Samo ću potpisati ugovor. Može i bianco. Želim ostati izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije, jer mi je to gušt. Jedino ću pregovarati o poboljšanju logistike i uvjeta za moje suradnike. Umjesto zaključka Bilić je istaknuo:

- Nisam niti bahat niti sam kreten. Svjestan sam kako ću teško doći u situaciju koju sada imam. Ali za dvije godine ja mogu biti samo još bolji trener nego danas. Cijelo vrijeme apeliram da imamo puno posla. I sada razmišljam najviše o utakmici sa Škotskom – završio je izbornik svoju priču.

Za očekivati je da će formalni dio potpisivanja ugovora uslijediti po povratku reprezentacije iz Glasgowa.                                                                                              

M. BARIŠA   

#SLAVENBILIĆ#HRVATSKAREPREZENTACIJA

Izdvojeno

03. srpanj 2020 22:01