StoryEditor
Domaći nogometpropao trening u škotskom motherwellu

Bilić ljut na HNS - igrači kasnili zbog snimanja reklame!

Piše PSD.
24. ožujka 2008. - 23:38

Propao trening u Motherwellu! Hrvatska reprezentacija trebala je obaviti jedan od ozbiljnijih treninga u ponedjeljak navečer ali se dogodilo da je čak šest igrača došlo znatno kasnije nego je trening počeo.

I to je bio razlog da je hrvatski izbornik Slaven Bilić poslije treninga istresao pravu vreću ogorčenja na logistiku i organizaciju ove utakmice. On je rekao:

- Platili smo porazom protiv Nizozemske, doživjeli smo pljusku, zbog naše slabije igre, koja je dijelom uzrokovana obavezama prema sponzorima i firmi snimanjima po Splitu. Kada sam rekao, točnije zatražio, da se to više nikada ne ponovi. Mi smo došli tri dana prije utakmice u Glasgow da bi se odmorili, okupili, osvježili pa onda i održali dva prava treninga. Međutim, na početku sam radio sa samo 5-6 reprezentativaca.

Na trening je zakasnila grupa angažirana na snimanju spota za Agrokor, a to su Dario Šimić, Vedran Ćorluka, Mladen Petrić, Ognjen Vukojević, Luka Modrić i Dario Knežević.

Bilić je poslije treninga kiptio od bijesa.
- Zna se kako se spotovi snimanju i kako to ozbiljna organizacija radi. Ja sam popustio da Vukojević i Modrić s nama ne putuju u nedjelju, jer sam dobio garancije da će stići u Glasgow u ponedjeljak do 14 sati. Taman da se odmore i pripreme za večernji trening. Međutim, tek danas sam shvatio da će zakasniti grupa od šest grača. To nije ozbiljan posao i ja neću nikoga maltretirati radi uvjeta oko mog ugovora, ali ću biti nesmiljen, nemilosrdan kad su ovakve situacije u pitanju. Jer, ako želimo da nam reprezentacija igra na najvišoj razini, onda su ovakvi kiksevi nedopustivi.

Bilić je otkrio da se čak govorilo i o eventualnom iznajmljivanju privatnog zrakoplova, kako bi igrači na vrijeme stigli na trening.
- Zna se kako je to naj Nike uradio kad su snimali svoj spot u Parizu, za njih osmoricu su iznajmili privatne avione i tako na brzinu odradili posao, pa uopće nisu ometali rad klubova.

Trening u Motherwellu je inače održan u golf klubu Dalziel, uvjeti rada nisu bili najbolji jer se temperatura spustila na ništicu, a kako je puhao sjeverac sve je izgledalo znatno hladnije. Srećom, po takvim okolnostima trening je protekao u redu.

                                                                                                                     Zdravko Reić

Nezadovoljni R. Kovač i J. Leko

Robert Kovač, član  Borussije Dortmund, bio je neraspoložen, jer evo treću utakmicu ne igra za klub ...
- Ako se tako nastavi ja ću na ljeto tražiti izlaz u odlasku. Ne mogu trpjeti klupu, nisam za klupu... - kazao je.
Zanimljivo je da je sličnog (ne)raspoloženja i Jerko Leko, premda standardan za Monaco.
- Na posljednjih osam utakmica doživjeli smo pet poraza i tri neriješene. Svi pričaju o plasmanu u Europu, a mi igramo sve slabije. I ja ću se dati na traženje druge sredine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 02:47