StoryEditorOCM
OstaloKARATE

KAKATO U DALMATINSKOJ LIGI Kvintet zlatnih na kraju sezone

22. prosinca 2019. - 15:19
Zaključili smo još jednu sezonu Dalmatinske lige nastupom u Poličniku, pokraj Zadra, gdje je održan turnir posljednjeg, 3. kola, koji je okupilo 313 natjecatelja iz dvadeset klubova. Osvojili smo tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Marta Bjelica je bila prva u katama u uzrastu mlađih učenica i druga u istoj konkurenciji u borbama u kategoriji do 32 kilograma. Potom, Marko Radivojević je bio prvi u katama u uzrastu učenika te drugi u istoj konkurenciji u borbama u kategoriji do 42 kilograma. Prva u katama je bila i Asia Vlašić, i to u kategoriji učenice, a Zara Hadžović treća u katama u konkurenciji mlađih kadetkinja – istaknuo je Željo Perković, predsjednik i trener Karate kluba Kakato.

- Turnir 1. kola je održan u Pločama u travnju ove godine, a tada smo osvojili sedam medalja, svih sedam u katama, i to četiri zlatne i tri srebrne medalje. U Pločama su zlatni bili Marko Radivojević, Marta Bjelica, Dali Macanović i Nea Matičević, a srebrni Asia Vlašić, Zara Hadžović i Antonio Mikulić. Na turniru 2. kola, koje je održano u Zadru, osvojili smo najviše prvih mjesta. Pet naših natjecatelja je bilo najbolje u katama (Marko Radivojević, Asia Vlašić, Marta Bjelica, Zara Hadžović i Dali Macanović), zatim tri srebrne medalje, dvije u katama (Nikoleta Popović i Antonio Mikulić) i jednu u borbama (Marta Bjelica), te tri bronce, sve tri u borbama (Asia Vlašić, Marko Radivojević i Zara Hadžović).

Ukupno, Karate kluba Kakato je ove sezone u Dalmatinskoj ligi osvojio 24 medalje od čega dvanaest zlatnih, osam srebrnih i četiri brončane medalje.

- Sustav natjecanja je takav da prvo mjesto na svakom turniru donosi pet bodova, drugo tri boda, a treće jedan bod. Kad se nakon turnira u Poličniku zbrojilo što je tko napravio u tri kola, imamo se sa čime pohvaliti. Naime, pet naših natjecatelja je prvo u svom uzrastu u katama, i to Marko Radivojević u konkurenciji učenika. On i Marta Bjelica, koja je bila najbolja u katama u konkurenciji učenica, osvojili su maksimalnih 15 bodova. Bili su najbolji na sva tri turnira. Zatim, oboje su bili drugi ukupno u borbama. Prvi u katama su bili još Asia Vlašić, Dali Macanović i Zara Hadžović, a drugi ukupno Antonio Mikulić, dok je Nikoleta Popović bila treća ukupno u katama u svom uzrastu.

Nastupom u Poličniku Karate kluba Kakato je zaključio 2019. godinu.

- Nakon praznika čekaju nas završne pripreme za nastup na državnom prvenstvu, koje će se 15. veljače 2020. održati u Zagrebu – naglasio je Perković.
19. travanj 2024 09:00