StoryEditorOCM
OstaloPRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU U 25-METARSKOM BAZENU

PRVI DAN JE BIO ZA PET Nova tri naslova državnog prvaka za Jugaše: dvostruka pobjeda Šurkovića na 100 mješovito, dok je Brassard zlatni na 400 slobodno!

14. prosinca 2019. - 21:22
Nova tri zlata Jugaša, a ukupno novih šest medalja u drugom dijelu Zimskog državnog prvenstva u malim, 25-metarskim bazenima, koje se održava u splitskom Poljudu. Opet su u glavnim ulogama bili Mario Šurković i Michel Brassard. Šurković je prijepodne slavio na 100 mješovito u svojoj – mlađe juniorskoj konkurenciji, a poslijepodne je uzeo zlato na 100 mješovito u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji te srebro u seniorskoj. U 'A' finalu je 100 mješovito isplivao za 56.87 što je samo 28 stotinki sekunde slabije vrijeme od državnog mlađe juniorskog rekorda.

Brassard je juniorski prvak Hrvatske na 400 slobodno. Do zlata je doplivao s vremenom 3:53.58. Uz to uzeo je broncu u seniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji u kojoj je zlato uzeo Marin Mogić, reprezentativac splitskog Jadrana, koji je u finalu isplivao apsolutni i mlađe seniorski rekord Hrvatske – 3:46.24.

Podsjetnik, prijepodne je zlato osvojila i Jugova štafeta 4 puta 200 mješovito u juniorskoj konkurenciji u kojoj su uz Šurkovića i Brassarda bili Marko Baletin i Đivo Damić. Plivački klub Jug je tako prvi od tri dana Zimskog prvenstva Hrvatske u malom bazenu zaključio sa pet naslova državnog prvaka, jednim srebrom te dvije bronce, ukupno osam medalja!

Korak do medalje bila je štafeta Juga 4 puta 50 slobodno plivačica u sastavu Karmen Fabris, Katarina Nenadić, Antoniia Šurković i Antonia Ljuban. Zauzela je četvrto mjesto u mlađe juniorskoj konkurenciji u kojoj je broncu uzela štafeta Sisak Janafa, koji je imao 32 stotinke sekunde bolje vrijeme. U istom sastavu štafeta plivačica 4 puta 200 slobodno bila je sedma. Zatim, plasman među deset najboljih još su ostvarili Đivo Damić, koji je bio deveti u juniorskoj konkurenciji na 400 slobodno, te Marko Baletin, koji je bio deveti na 100 mješovito u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji.
19. travanj 2024 05:22