StoryEditorOCM
OstaloPRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU U 25-METARSKOM BAZENU

ZLATNI START JUGAŠA U POLJUDU Mario Šurković i štafeta juniora prvaci Hrvatske!

14. prosinca 2019. - 13:41
Jugaš Mario Šurković je mlađe juniorski prvak Hrvatske u disciplini 100 metara mješovito u malom, 25-metarskom bazenu, a naslov prvaka u splitskom Poljudu proslavila je i juniorska štafeta 4 puta 200 slobodno dubrovačkog kluba u kojoj su uz Šurkovića plivali Marko Baletin, Michel Brassard i Đivo Damić. Štafeta je ponovila uspjeh ostvaren ovog ljeta u velikom, 50-metarskom bazenu. Sad je nabolja i Zimskom prvenstvu, u malom bazenu.

Jugaši su tako s dva zlata počeli nastup u Splitu, ali tek je početak državnog prvenstva u malom, 25-metarskom bazenu. Završen je prvi od ukupno šest dijelova. Drugi je na rasporedu ove subote, 14. prosinca, od 17 sati. U nedjelju, 15. prosinca, održat će se treći i četvrti dio, a posljednja dva su na programu u ponedjeljak, 16. prosinca.  

- Štafeta je više od deset sekundi bila uspješnija od štafete ZPK, koja je bila druga, a 17, 18 sekundi brža od štafete Dubrave, koja je osvojila broncu. Baletin, Brassard, Šurković i Damić su zlatni s vremenom 7:42.77. Zatim, Šurković je zlato na 100 mješovito u mlađe juniorskoj konkurenciji osvojio s vremenom 57.85, gotovo sekundu je bio brži od drugog, a sekundu i pol od trećeg – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

U jutarnjim kvalifikacijama Michel Brassard i Mario Šurković su izborili 'A' finala. Brassard na 400 slobodno, a Šurković na 100 mješovito. Brassard je imao drugo vrijeme kvalifikacija (3:55.69), dok je vrijeme s kojim je Šurković osvojio zlato u mlađe juniorskoj konkurenciji treće najbolje vrijeme kvalifikacija u općoj konkurenciji. Od Šurkovića su bili bolji samo Luka Županović i Adrijan Omićević, dvojac ZPK-a, koji su stariji od njega šest odnosno osam godina. Od Brassarda je bolje vrijeme imao tek tri godine stariji Marin Mogić, hrvatski reprezentativac, torpedio sa Zvončaca, jedan od dvojice naših plivača koji su ispunili 'A' normu za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Jug će poslijepodne imati i četvero svojih predstavnika u 'B' finalima: Karmen Fabris na 50 prsno, Antonia Šurković na 50 leđno, Đivo Damić na 400 slobodno i Marko Baletin na 100 mješovito.
25. travanj 2024 13:53