StoryEditorOCM
Ostalo(MALO)NOGOMETNA RAZGLEDNICA

LEGENDARNI NOGOMETAŠ I TRENER SKOKNUO DO GOSPINA POLJA Vaha s Ragužom pljeskao Squareu

13. prosinca 2019. - 21:25
Opet je Vahid Halihodžić u Dubrovniku. Kad nije u akciji, kad ne radi, evo ga tu. Legendarni nogometaš, jedan od najboljih, danas je uspješan i kao nogometni trener. Izbornik je Maroka. To mu je četvrta reprezentacija koju vodi u trenerskoj karijeri. Bio je prethodno izbornik Obale Bjelokosti, zatim Alžira te Japana. Prije Maroka bio je na klupi francuskog prvoligaša Nantesa, kojeg je napustio zbog neslaganja s predsjednikom kluba, a u Nantesu je i kao igrač bio sjajan. Prvak Francuske 1983., dva puta najbolji strijelac francuskog prvenstva. U dresu Nantesa nastupio je 163 puta i postigao 93 pogotka...

Halihodžić je jedan od najboljih nogometaša mostarskog Veleža svih vremena, a zanimljivo, početkom 70-ih, bio je na posudbi u Metkoviću. Igrao u dresu Neretve. S Veležom je osvojio Kup bivše države, igrao za mladu i 'A' reprezentaciju bivše države... Bio je prije 7,8 godina prvak Hrvatske i pobjednik Kupa Hrvatske sa zagrebačkim Dinamom. Igračku karijeru je zaključio u PSG-u, a poslije je bio i trener pariškog kluba. S PSG-om je osvojio 2004. Kup Francuske. 

Moglo bi se o Vahi danima. Uglavnom, skoknuo je ovog petka, 13. prosinca, do Sportske dvorane u Gospinom polju. Došao je u društvu Željka Raguža, predsjednika 'crveno bijelih'. Iz prvog reda, odmah do terena, odgledali su pobjedu Squarea protiv splitskog AFC Universitasa.
25. travanj 2024 10:50