StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

DRUGE HRVATSKA LIGA - JUG Hajduk na gumama 'pomeo' lidera, koji je ostao bez barjaka

11. prosinca 2019. - 15:02
Promjena na vrhu južne skupine Druge hrvatske lige. Komolac je preuzeo barjak od Župe dubrovačke HE, koja je poražena kao domaćin u Srebrenom od Hajduka. Nakon prvog kruga bilo je 4:4. Domaćinu su poene donijeli par (Ivan Gujinović i Mato Kesovija) i trojka (Alen Franić, Mario Gašpar i Tonći Bulat), a Hajduku Damir Ilić (pojedinac) i Miroslav Petković (bližanje i izbijanje u krug). Nakon toga – 'gume', a tu je Župa dubrovačka HE doživjela potop od Hajduka (Josip Glavinić je bio uspješniji od Ivana Gujinovića u brzinskom izbijanju, Miroslav Petković od Tonćija Bulata u preciznom izbijanju, Damir Ilić od Nedjeljka Bogoje u preciznom valjanju, a na kraju Josip Glavinić u štafetnom izbijanju s Perom Miljevićem od Ivana Gujinovića i Nikole Mikulića). Hajduk je posljednji krug dočekao vodstvom 12:4 te mu je trebao još samo jedan poen za pobjedu, a osvojio je četiri: Branko Čubela (pojedinac) i par (Miroslav Petković i Damir Ilić).

Komolac je bio gost Naklica u Splitu. Pobjedu je osigurao u posljednjem krugu, kojeg je dobio sa 7:1. Nakon prvog kruga bilo je 4:4, nakon 'guma' 8:8, a u zadnjem krugu super uvjerljivi su bili igrači Komolca, i to Niko Sukno, koji je s 13:3 dobio pojedinca, zatim par (Mario Bajo i Andro Miljević), koji je slavio s 13:0, te trojka (Srećko Bajo, Branko Kežić i Vlaho Monković), koja je nadigrala domaće s 11:4. Ante Farčić je osvojio jedan poen odigravši 9:9 protiv Mate Paveškovića.

Postranje
su osvojile bod u Srebrenom protiv Zlatan Otok. Sva tri kruga su završila 4:4. U prvom krugu poene su domaćinu donijeli Mario Raguž (pojedinac) i par (Luko Kelez i Štefi Ljubimir), na 'gumama' Luko Kelez u preciznom valjanju te u štafetnom izbijanju s Ivanom Kelezom, a u zadnjem krugu opet Luko Kelez (pojedinac) i trojka (Mateo Haićman, Mario Raguž i Antonio Vojvodić).

Vodeći Komolac i četvrti Hajduk imaju po samo jedan poraz (Komolac četiri pobjede, remi i poraz, a Hajduk tri pobjede, dva remija i poraz). Drugo mjesto dijele Vir i Župa dubrovačka s po četiri pobjede i dva poraza. Postranje su predzadnje sa 4 boda (pobjeda, remi i četiri poraza).

SEMAFOR Druga HL - jug
Rezultati 6. kola: Otok – Gorčina 18:6, Župa dubrovačka HE – Hajduk 8:16, Vir – Imotski 16:8, Postranje – Zlatan Otok 12:12, Naklice – Komolac 9:15. Poredak: 1. Komolac 13 bodova, 2. Vir 12 bodova, 3. Župa dubrovačka HE 12 bodova, 4. Hajduk 11 bodova, 5. Otok 9 bodova, 6. Naklice 9 bodova, 7. Imotski 8 bodova, 8. Zlatan Otok 5 bodova, 9. Postranje 4 boda, 10. Gorčina 2 boda. Raspored 7. kola, igra se u 14. prosinca, svi u 15 sati: Komolac – Otok, Zlatan Otok – Naklice, Imotski – Postranje, nedjelja, 15. prosinca: Hajduk – Vir, Gorčina – Župa dubrovačka HE.

FOTO Miroslav Petković (Hajduk)
20. travanj 2024 16:07