StoryEditorOCM
OstaloPORAZ DUBROVAČKOG TEŠKAŠA U POLJSKOJ

MAROVIĆ NEĆE PAMTITI PO DOBRU SVOJ DEBI U KSW-U Sve je krenulo po zlu nakon što je prošao prvi Wlodarekov udarac...

7. prosinca 2019. - 22:08
Srđan Marović je doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Nakon četiri pobjede 29-godišnjeg dubrovačkog teškaša zaustavio ga je šest godina stariji Poljak Michal Wlodarek, i to nakon samo 34 sekunde borbe u poljskim Gliwicama pred više od 13.000 gledatelja. Wlodarek je pobjedom obilježio povratak borbama nakon tri godine. U karijeri je pobjeđivao između ostalih bivšeg izazivača KSW naslova Michala Andryszaka i UFC veterana Daniela Omielańczuka. Sad je na učinku od osam pobjeda i dva poraza. U KSW-u je dobio svih pet borbi.

U izvješćima iz Poljske, s 52. gala priredbe KSW-a, sjajne europske organizacije, ističe se kako borba između Marovića i Wlodareka počela ispitivanjem na distanci dvojice teškaša, koji su dan prije na službenom vaganju težili isto - 110,7 kilograma. Nakon toga kratkog uvoda Poljak je poslao desni kroše preko lijeve ruke Dubrovčanina, koji je odsjeo točno na njegovoj bradi. Marović je uspio u tom trenutku zadržati ravnotežu, ali nije uspio spriječiti novi žestok napad Wlodareka čijih je nekoliko udaraca prošlo kroz Marovićev blok zbog čega je član Ultimate fight kluba Gladiator završio vrlo brzo na podu bez svijesti. Prije nego je sudac prekinuo borbu Poljak je uputio još dva (nepotrebna) udarca...

Marović je jedan od najperspektivnijih europskih teškaša. Nakon četiri pobjede, pogotovo posljednje ostvarene prije dva mjeseca u ruskoj Samari gdje je 'pomeo' iskusnog ruskog teškaša Ramisa Teregulova, dobio je priliku boriti se u KSW-u. Debi u sjajnoj poljskoj borilačkoj organizaciji, koja slovi za najjaču europsku organizaciju, neće pamtiti po dobru, ali, nema sumnje, s obzirom što je pokazao u prethodnim borbama, bez obzira sad na poraz od Wlodareka, kako će imati vrlo brzo, već iduće godine, priliku za ostvariti novu pobjedu. 
16. travanj 2024 07:12