StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

GLADIATORI NA KSW SPEKTAKLU U GLIWICAMA Opet 'tamo neki Srđan Marović iz Dubrovnika' protiv ljubimca domaće publike!

5. prosinca 2019. - 18:54
Srđan Marović imat će u subotu, 7. prosinca, debi u KSW-u. Čeka ga na 52. priredbi najjače europske organizacije, koja će se održati u Poljskoj, u Gliwicama, domaći borac Michael Włodarek, koji je u profesionalnoj karijeri dobio sedam od devet borbi, dok je Dubrovčanin, član Ultimate fight kluba Gladiator, bez poraza. Marović je dobio sve četiri borbe.

- Danas smo stigli. U petak je, naravno, službena vaga. Potom otvoren trening te druženje s novinarima i navijačima - rekao je Kristijan Perak, koji će s bratom Marom, te Hrvojem Sladom biti uz Srđana Marovića u Gliwicama.  

Poljska organizacija, koja je prošli mjesec održala sjajnu priredbu u zagrebačkoj Areni, tada su pred više od 12.000 gledatelja pobjede izborili između ostalih dvojica boraca poniklih u dubrovačkom klubu, Ante Delija i Antun Račić, potonji je se borio i osvojio pojas KSW prvaka, u najavi priredbe u Gliwicama ističe kako je suparnik Dubrovčaninu šest godina stariji, 35-godišnji Poljak, koji je u karijeri pobijedio bivšeg izazivača KSW naslova Michala Andryszaka i UFC veterana Daniela Omielańczuka.

Marović je prvu profesionalnu borbu imao 2016. godine. Potom je iduće dvije godine imao također po jednu borbu, a ove godine je prvi put nastupio početkom listopada u ruskoj Samari gdje je 'pomeo' iskusnog ruskog teškaša Ramisa Teregulova te ostao na savršenom učinku u profesionalnim vodama. Nakon te borbe, 19-godišnjeg Dubrovčanina svi svrstavaju među  najperspektivnije europske teškaše. 

- Ne sjećam se kad je netko imao takvu dominaciju kao naš Srđan. Sudac je trebao ranije prekinuti borbi. Srđan je u Samari dobio domaćeg borca, ljubimca publike. Vjerujem kako je ruska MMA organizacija GFC, koja je inače sponzor Khabibu Nurmagomedovu, očekivala kako će Teregulov bez problema dobiti 'tamo nekog Srđana Marovića iz Dubrovnika' te kako će njihov borac s novom pobjedom napraviti novi korak naprijed. Međutim, taj korak je napravio Srđan. Svatko tko zna tko je Teregulov zna kako je ovo velika pobjeda našeg teškaša– komentirao je taj Marovićev zadnji nastup i pobjedu Maro Perak. 

Na priredbi u Poljskoj na kojoj će Srđan Marović upisati svoj prvi nastup u KSW-u središnji događaj je povratak legendarnog Mameda Khalidova koji će se boriti u u kategoriji do 85 kilograma sa Scottom Askhamom, vlasnikom KSW naslova. 

Arena u Gliwicama bi trebala biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Očekuje se kako će priredbu pratiti više od 13.000 gledatelja. Još prije tri tjedna već je bilo prodano više od 10.000 ulaznica. Inače, KSW priredbe se uživo prenose u 42 države svijeta, 1500 različitih medija objavljuje vijesti o KSW-u, milijun gledatelja prati KSW na različitim društvenim mrežama, milijun i tristo tisuća gledatelja u prosjeku prati KSW priredbe na poljskim televizijama Polsat i Polsat sport...

Marović će biti jedni hrvatski borac na priredbi ove subote u Gliwicama. 

FOTO Maro Perak, Hrvoje Slade, Srđan Marović i Kristijan Perak u Gliwicama
25. travanj 2024 07:51