StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA LIGA ODBOJKAŠICA

SENZACIJA U GOSPINOM POLJU Ono kad misliš da nemaš izgleda osvojiti ni bod protiv lidera, a uzmeš sva tri!

30. studenog 2019. - 21:07
Može se i protiv druge ekipe zagrebačke HAOK Mladost, i to je ekipa trenerice Mirjane Vreće i Marine Radić, uz asistenciju Tomislava Jurišića, uzela ne samo bod, ne dva boda, već sva tri, te potpisala možda i najveće iznenađenje ove sezone u Prvoj hrvatskoj ligi. Povratnik među prvoligaše dobio je u Gospinom polju ekipu koja je prvi dio prvenstva zaključila na diobi prvog mjesta, osvojila 25 od mogućih 27 bodova.

U prvom setu dubrovačka ekipa je bila bolja s 25:16, zatim je izgubila drugi set s 25:22, i to je iz debelog minusa stigla do vodstva, 20:19, ali je posustala u završnici. Međutim, što nije uspjela tada, jest u idućem setu. Opet je bolje otvorila, i opet je znala sačuvati prednost, kao u prvom setu, te osvojiti set. Bod je u tom trenutku već bio osvojen, a nakon toga je počela bitka za preostala dva, i osvojila je oba jer je dobila i idući, četvrti set, a ta bitka je bila baš neizvjesna. Završilo je 25:22 za Dubrovnik, koji je sjajnim potezima stigla do dvadeset i trećeg, te potom do dvadeset i četvrtog poena u setu, a kad je osvojen i dvadeset i peti moglo je početi neočekivano, ali zasluženo slavlje Dubrovnika. 

Petu pobjedu ove sezone, koja će se pamtiti s obzirom na kvalitetu suparnika, Dubrovnik je izborio u sastavu: Anđela Čuljak, Marijeta Lolić, Ivana Ivaniš, Nina Jakić, Mara Šilje, Petra Ramić, Karla Burđelez, Ivana Marinović, Petra Putica, Nora Đurić, Doris Buzolić, Hana Dilberović, Gabriela Stipanović i Ema Šušić.

Dubrovnik nakon prvog kola drugog dijela lige ima 17 bodova, u sedam od ukupno deset odigranih utakmica nije ostao praznih ruku, te dijeli četvrto mjesto s ekipom Don Bosco u konkurenciji deset ekipa. Zagrebački Dinamo je prvi s 25 bodova i utakmicom manje. Drugo mjesto drži  HAOK Mladost II, koja je ostala na 25 bodova, dok je treći Zadar s 22 boda.

Iduće kolo Dubrovnik je gost Drenove, zatim mu dolazi Kostrena i u zadnoj utakmici u 2019., 21. prosinca, igra u Zagrebu protiv Dinama. Prvenstvo se nastavlja 11. siječnja kad u Gospino polje stiže Veli vrh
19. travanj 2024 19:00