StoryEditorOCM
OstaloBADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK NA MLAĐE KADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

DUBROVNIK UZEO NAJMANJE PO JEDNU MEDALJU U SVIH PET KATEGORIJA Patrik Karamatić kao Marko Janičić na kadetskom prvenstvu Hrvatske!

18. studenog 2019. - 10:26
Badmintonski klub Dubrovnik ponovno ima razloga za zadovoljstvo, sad nakon nastupa na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske. U svih pet kategorija - muški i ženski pojedinačno, muški i ženski parovi te mješoviti parovi – članovi dubrovačkog kluba osvojili su po najmanje jednu medalju, ukupno šest.

- Nakon što su mlađi kadeti Dubrovnika osvojili ekipno ligu na dominantan način, sad smo se iskazali i na državnom prvebstvu te dokazali kako smo u ovom trenutku najjači klub u Hrvatskoj u ovoj uzrasnoj kategoriji – istaknuo je Ratko Galjer, trener dubrovačkog kluba.

Patrik Karamatić je prvak Hrvatske pojedinačno te u muškim parovima igrajući s Davorom Makivićem, koji je s Lučiom Galjer osvojio srebro u mješovitim parovima, a pojedinačno stigao do bronce. Lučia Galjer je osvojila ukupno tri medalje. Bila je brončana pojedinačno te brončana u ženskim parovima igrajući s Petrom Šilje.

Karamatić je opravdao ulogu prvog nositelja. Bio je slobodan u 1. kolu, a potom je nanizao tri pobjede. U polufinalu je dobio Makivića, koji je pak opravdao ulogu trećeg nositelja. Nastupili su još Patrik Konjuh i Niko Šumić, kojeg je u četvrtfinalu zaustavio Karamatić, dok je od Konjuha u četvrtfinalu bio bolji Makivić. Karamatić je u finalu savladao Vita Radovanovića  iz Badmintonskog kluba Medvedgrad 1998. 

Lučia Galjer je bila treća nositeljica. Poražena je u polufinalu od Ane Pranić, članice Medvedgrada 1998., prve nositeljice i kasnije pobjednice. Galjer je do polufinala stigla s dvije pobjede, i obje protiv klupskih kolegica. U 1. kolu je dobila klupsku Romeu Milkovič, a potom u četvrtfinalu Petru Šilje.  

- Imali smo peh što nam je nedostajala Karla Vuletić, koja je bila važan kotačić u osvajanju ekipne lige te koja bi bila nositeljica u dvije kategorije – naglasio je trener Dubrovnik te podsjetio kako je Marko Janičić prije dva tjedna osvojio duplu krunu na kadetskom prvenstvu Hrvatske, pojedinačno i u muškim parovima, a što je sad uspio Patrik Karamatić u konkurenciji mlađih kadeta.

- Ostalo je još državno prvenstvo za poletarce te juniore na kojem imamo također visoke ciljeve. Nadam se kako ćemo s još nekoliko medalja učiniti još uspješnom već najuspješniju godinu u povijesti kluba. S obzirom da smo jedini klub u Hrvatskoj koji nema dvoranu za trening, priznat ćete da ovi rezultati nisu loši – podvukao je Galjer.

FOTO Davor Makivić, Patrik Konjuh, Niko Šumić, Patrik Karamatić, Petra Šilje, Romea Milković i Lučia Galjer
25. travanj 2024 16:36