StoryEditorOCM
OstaloKUP HRVATSKE U MALOM NOGOMETU

OPROŠTAJ NA PRVOM KORAKU Crnica 'crveno plavih' na Baldekinu, ispali i Pločani, ali i aktualni prvak!

16. studenog 2019. - 00:16
Square se oprostio od Kupa Hrvatske već na prvom koraku. Izgubio je od Crnice u Šibeniku na šesterce s 5:4. Nije bilo pogodaka u prvih dvadeset minuta, ali u nastavku krenulo je prvo domaćina: 1:0 Antonio Perić u 23. minuti, 2:0 Marinko Šamija u 28. te 3:0 Dragan Vuković u 29. minuti. Zatim je krenuo Square. Prvi pogodak postigao je u 31. minuti Ante Daničić, koji je posebna priča ove utakmice.

Daničić se, podsjetimo, ozlijedio na treningu u Padovi uoči prve od ukupno dvije utakmice Hrvatske protiv Italije. Istegnuo je lateralni kolateralni ligament te se dogodilo puknuće meniskusa. Preskočio je prvu utakmicu, stisnuo zube, misleći kako je sve u redu, te je u drugoj utakmici upisao debi za reprezentaciju. Nažalost, kad se vratio iz Italije bilo je jasno kako je riječ o težoj ozljedi. Magnetska rezonanca je pokazala još dvije ciste na meniskusu tako da je morao problem riješiti operacijom, točnije napravio je artroskopiju kod dr. Saše Jankoviča, i to 18. listopada u Zagrebu. Govorio je tada kako ga čeka pauza od četiri do šest tjedana. Stoji, nekoliko dana nakon povratka iz Zagreba počeo je s rehabilitacijom, ali je opet iznenadio mnoge kad je odlučio ići u Šibenik te igrati protiv Crnice.

Nedugo nakon Daničića, a sedam minuta prije kraja drugog poluvremena, mrežu Crnice je zatresao i Marko Kuraja. Square je stigao na pogodak zaostatka, a četiri minute poslije i do izjednačenja. Opet je strijelac za 'crveno plave' bio Kuraja, a kako nije bilo pogodaka u preostalom vremenu, odlučivali su na kraju šesterci u kojima je domaćin bio uspješniji te se plasirao u četvrtfinale. Odluka na šesterce pala je u dodatnoj, četvrtoj seriji. Square je pogodio samo jedan od ukupno četiri šesterca (strijelac je bio Hrvoje Cvjetković, dok nisu pogodili Ante Daničić, Kako i Pele).

Square je i prošle godine zaustavljen u Kupu Hrvatske na šesterce. Istina, tada je dogurao do završnog turnira gdje je u polufinalu protiv Uspinjače vodio, ali nije uspio sačuvati prednost te su odlučivali šesterci. Uspinjača je bila uspješnija, a na kraju je uzela trofej pobijedivši Alumnus u finalu. Sad je Square upisao poraz u prvom kolu, tj. osmini finala te mu do kraja sezone ostaje samo utrka za naslov prvaka Hrvatske. 

FOTO Marko Kuraja (Square)
Pločani nisu uspjeli iznenaditi, ispao prvi favorit!
Županijski ligaš Porto Tolero, koji priželjkuje ove sezone izboriti povratak u drugoligaško društvo, dočekao je u osmini finala prvoligaša Alumnus Sesvete, sastav koji je prošle sezone izgubio finale od Uspinjače. Pločani su izgubili s 3:2. Poveli su u 3. minuti pogotkom Žarka Viskovića. Gosti su tresli mrežu domaćina od 6. do 11. minute tri puta, a tih 3:1 imali su sve do 35. minute kad je domaćin pogotkom Josipa Peara s deset metara stigao na pogodak zaostatka. U posljednjih pet minuta više nije bilo pogodaka...

Olmissum je kod kuće dobio na šesterce 4:3 Novo vrijeme Apfel, aktualnog prvaka i sudionika europske Lige prvaka. Nakon 40 minuta igre bilo je 1:1. Futsal Dinamo je savladao Brod 035 u Slavonskom Brodu sa 4:2, dok je Petrinjčica u svom domu slavila protiv Kijeva s 8:7 boljim izvođenjem šesteraca. U nedjelju, 17. studenog, još igraju Vinkovci - Uspinjača, Našice - Vrgorac te Futsal Pula - Split.

23. travanj 2024 18:27