Sport Ostalo

JEDRILIČARSKI KLUB ORSAN

17. REGATA JABUKA Dubrovnik se opet nije vratio praznih ruku

JEDRILIČARSKI KLUB ORSAN
Krstaš Dubrovnik bio je četvrti u ukupnom poretku na tradicionalnoj 17. po redu pučinskoj regati, popularnoj Jabuci, koja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nije imala ove godine noćni start, već je krenula ujutro, točno u 7 sati. Uspjeh je posada Orsana ostvarila u konkurenciji 106 brodova iz deset država. U svojoj petoj skupini, u konkurenciji dvadeset i jednog broda, bila je prva.

Krenulo se po jugu jačine 12 do 14 čvorova. Start i cilj je bio u Vodicama. Jedrilo se do Jabuke i natrag. Jedrilica Taia 2 & White Goos s kormilarom Goranom Đorđevićem iz slovenskog kluba Loka Timing, koja je ukupni pobjednik, ciljem je prošla u 21 sat, 53 minute i 23 sekunde, dakle, nakon 14 sati, 53 minute. Organizator regate, Jedriličarski klub Tijat, istaknuo je podatak kako je u realnom vremenu ovo bila jedna od najbrže odjedrenih regata.

Dubrovnik je zadatak od 110 nautičkih milja na legendarnoj i najmasovnijoj odobalnoj regati u Hrvatskoj ispunio za 15 sati i 15 minuta. Kormilo Dubrovnika bilo je u rukama Tončija Kordića, a u posadi su još bili Maroje Kurajica, Mateo Andolšek, Davor Dužević, Mijo Lončar, Ivan Jarić, Ivo Kvestić i Gordan Sentić.
 
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije