StoryEditorOCM
OstaloNAJVEĆI USPJEH U DOSADAŠNJOJ KARIJERI ŽUPSKOG BORCA

ARENA PODIGLA ANTUNA RAČIĆA, A ON POJAS PRVAKA Potom su potekle suze: 'Moj pokojni otac bi bio posebno ponosan!'

10. studenog 2019. - 04:00
Uspio je! Antun Račić je KSW prvak.

- Trebao sam dobiti četiri borbe u KSW organizaciji da bih došao u priliku boriti se za pojas, i svaki put je nasuprot mene stajao je poljski borac. Tri puta sam se do jučer borio u Poljskoj, a sad sam dočekao da se borim u svojoj Hrvatskoj, pred svojim navijačima... Atmosfera je u Areni bila sjajna, baš sjajna - istaknuo je 29-godišnji Župljanin nakon najvećeg uspjeha u svojoj karijeri. 

Punih 20 godina je u borilačkom sportu. Prvo judo, a nakon toga MMA. Prvu profesionalnu borbu imao je prije deset godina. Ovo mu je dvadeset i četvrta pobjeda. Najslađa. 

- Moj otac me je uveo u sport. Preminuo je prije deset godina. Ovo je za njega - počeo je plakati pokazujući pojas. Nije uspio zadržati suze.
 
Tri runde je Račić dominirao, potom je Damian Stasiak povukao nedozvoljen potez početkom četvrte. Dobio je za to kazneni bod, međutim, nije da nije to uzdrmalo Župljanina, koji se u posljednjoj, petoj rundi našao u teškoj situaciji. Ali, KSW priredba je bila u Zagrebu. 'Zagrmilo' je s tribina na kojima je bilo više od 12.000 gledatelja, bio je to, što je poslije i istaknuo: 'Vjetar u leđa'. Izvukao se, a kako je u pet rundi, kad se sve zbroji i oduzme, pokazao više, uistinu više, zasluženo je slavio. Jedan sudac je, istina, odlučio - neodlučena borba te zaradio salve zvižduka, ali preostala dva nisu imala nikakvu dilemu. Za njih je Račić bio bolji.

Zahvalio je Račić navijačima iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, svima koji su ga podržali u Zagrebu te do Zagreba...

- U idućoj borbi želim obraniti ovaj pojas.. Ma, sretan sam što sam prvi prvak bantam kategorije u KSW organizaciji, baš sam sretan, a sad idem kući. Nije me bilo od sredine kolovoza. Tri mjeseca sam se izvan Hrvatske pripremao za ovaj meč. Malo ću se odmoriti. proslaviti s obitelji, prijateljima ovaj uspjeh. Potom ćemo vidjeti što i kako dalje. Ne odvajam se od pojasa do kojeg nije bilo lako doći. Puno, baš puno rada i truda sam uložio da bih ga osvojio. Dvije godine u KSW-u, i ovaj pojas je bio moj san. Sad se taj san ostvario, i to pred domaćom publikom u Areni Zagreb, ljepše nije moglo biti - poručio je Račić.
23. travanj 2024 13:31