StoryEditorOCM
OstaloSVE JE SPREMNO ZA BORILAČKI SPEKTAKL KSW-A U ZAGREBU

SLIKOVNICA S VAGE, KOJA JE 'IZDRŽALA' Račić na granici, Cro Cop dopratio Deliju, i teži je od njega

8. studenog 2019. - 23:42
Antun Račić 61,2 kilograma, a Damian Stasiak 60,8 kilograma - to je pokazala vaga održana dan prije subotnjeg okršaja za pojas prvaka u bantam kategoriji na priredbi KSW-a, koja će se održati u zagrebačkoj Areni. Ogled Župljanina protiv najboljeg poljskog borca je jedna od ukupno deset borbi, ali borba s najvećim ulogom. Jedina ona ima ulog pojas prvaka.

- Točno sam na granici - podvukao je Račić. Da, za bantam kategoriju ne smije se biti iznad 61,2 kilograma. Račić je uoči borbe za pojas dobio zadnjih pet borbi, nikad nije imao takav niz, a u svoje 32 profesionalne borbe ostvario je 23 pobjede uz jednu borbu bez pobjednika. Suparnik je u UFC-u odradio šest borbi (dvije pobjede), a dobio je 11 od ukupno 17 profesionalnih borbi. 

Ukupno će u Areni nastupiti dvojica boraca poniklih u dubrovačkom Gladiatoru, koji su svoje prve nastupe imali na Noći Gladiatora u Gospinom polju. Drugi, Ante Delija, na vaganje je dopratio Mirko Filipović. Konavljanina čeka meč protiv veterana Olia Thompsona iz Engleske. Na kraju je i legendarni Cro Cop stao na vagu, koja je pokazala 110 kilograma, točno 1,9 kilograma više nego ima Delija, a 3 kilograma više od Thompsona iza kojeg je 30 profesionalnih borbi od kojih je dobio devetnaest. Neke borbe je odradio u UFC-u te Bellatoru. Thompson je ove godine imao već dvije borbe. Prvu je dobio, a zadnju izgubio. Deset godina mlađi, 29-godišnji Delija je od 19 profesionalnih borbi do danas dobio njih 16.

Priredba u zagrebačkoj Areni počinje u subotu, 9. prosinca, u 19 sati. Delija je šesta borba večeri, a Račić osma. Borba za pojas se očekuje malo iza 21 sat. 
24. travanj 2024 15:30