StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKO MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO Dubrovkinja peta u Europi: Anđela Violić zbog kazni izgubila broncu

2. studenog 2019. - 16:27
Na Europskom juniorskom prvenstvu u Finskoj prije mjesec i pol dana zaustavila je kasnija osvajačica bronce, na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Maroku prošli mjesec je opet bila blizu, ali opet je na kraju ostala bez plasmana. Sad je uspjela napraviti taj korak naprijed, i ne jedan, već dva, ali ne i tri. Anđela Violić je peta na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu u ruskom Izhevsku u kategoriji do 70 kilograma.

Violić je pod vodstvom trenera Matea Semiza na startu natjecanja savladala Gioiu Vetterli iz Švicarske, a potom u četvrtfinalu Aleksandru Samardžić iz Bosne i Hercegovine. Nakon toga se borila za finale protiv Gruzijke Mariam Tchanturie, ali nije uspjela dobiti i brončanu s Europskog juniorskog prvenstva te petu sa Svjetskog juniorskog prvenstva ove godine, vlasnicu bronce sa Svjetskog kadetskog prvenstva 2017. godine, koja je u Izhevsku otišla do kraja - uzela zlato. Judašicu Dubrovnika 1966. je nakon poraza u polufinalu čekala borba za broncu protiv dvije godine starije Nizozemke Margit De Voogd, europske juniorske doprvakinje 2018. godine te iste godine brončane s juniorskog SP-a. Borbu od iskusnije Nizozemke izgubila je zbog kazni, i to je treću kaznu dobila u produžetku borbe te je na kraju zauzela peto mjesto, ali i taj plasman je njezin najveći pojedinačni uspjeh na velikim natjecanjima.

Do jučer je to bilo sedmo mjesto na prethodnom Europskom mlađe seniorskom prvenstvu, koje se održalo 2018. u mađarskom Gyoru. Potom se Anđela ozlijedila. Osam mjeseci je bila izvan tatamija na koji se vratila prije tri mjeseca. Sad je napravila novi korak naprijed. Bila je na korak do medalje uz napomenu kako na EP-u do 23 godine ima pravo nastupati još pune tri godine!
Oberan zaustavljena na startu, Pavić starta u nedjelju, 3. studenog
Drugog dana EP-a do 23 godine nastupila je i Iva Oberan, judašica Župe dubrovačke, koja je na startu natjecanja u kategoriji do 63 kilograma poražena od Minel Akdeniz iz Turske te je ostala bez plasmana. 

Posljednja od tri judašice iz Dubrovačko-neretvanske županije nastupiti 18-godišnja Petrunjela Pavić, koju posljednjeg dana Europskog prvenstva, u nedjelju, 3. studenog, čeka na startu natjecanja u kategoriji do 78 kilograma 21-godišnja Poljakinja Paulina Dziopa. 21-godišnja Teresa Zenker iz Njemačke, koja je slobodna u 1. kolu, borit će se potom protiv uspješnije za plasman u polufinale.

16. travanj 2024 09:22