StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNE KVALIFIKACIJE ZA ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO

AUTOR JEDNE OD NAJLJEPŠIH SPORTSKIH FOTOGRAFIJA SVIH VREMENA U MLINIMA 'UHVATIO' MINI VATRENE DOK ČEKAJU OGLED SA ŠVEDSKOM Hoće li Hrvatska već večeras biti korak bliže Svjetskom prvenstvu?

24. listopada 2019. - 17:11
Drago Sopta danas je službeni fotograf Hrvatskog nogometnog saveza. Autor je fotografije koju je Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) odabralo među pet najboljih sportskih fotografija u 2018. godini. Sopta je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji 'zaključao' za vijeke vjekova prekrasan trenutak – odmor Šime Vrsaljka na hrvatskoj zastavi prostrtoj na travnjaku moskovskog Lužnjikija nakon veličanstvenog uspjeha 'Vatrenih' – polufinalne pobjede protiv Engleske te plasmana u veliko finale. Zadranin je poput usnulog djeteta 'zaspao' na nogometnom travnjaku licem i rukama na hrvatskoj zastavi. Taj sjajno 'ulovljeni' trenutak, koji nas je oduševio, obišao je svijet.

Sopta prati sve akcije svih selekcija Hrvatskog nogometnog saveza. Zbog 'A' malonogometne reprezentacije, koja igra turnir prvog od ukupno tri kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2020. godine, stigao je u Dubrovnik. Dan nakon što su naši 'Mini Vatreni' napravili prvi, ali veliki korak prema prva dva mjesta na dubrovačkom turniru, dobili sa 4:0 Bosnu i Hercegovinu, izravnog suparnika za prva dva mjesta koja vode u drugi krug kvalifikacija, pozirali su skupa fotoreporteru HNS-a ispred hotela Mlini u kojem su smješteni, kao i ostali sudionici dubrovačkog turnira. Prije toga, u hotelu, Sopta je slikavao portrete za službenu stranicu Saveza, igrača, stručnog stožera, vodstva reprezentacije...

Hrvatsku malonogometnu reprezentaciju večeras u Gospinom polju čeka nova utakmica. Suparnik je od 20 sati Švedska, koju je Rusija jučer dobila sa 7:3. Današnji program u 17 sati otvaraju Rusija i BiH. Ukoliko aktualni svjetski doprvak ostvari novu pobjedu tada će naša reprezentacija imati priliku da pobjedom protiv Švedske i prije zadnjeg kola u kojem igra s Rusijom ostvari cilj – izbori plasman u drugi krug kvalifikacija.

Hrvatska je oslabljena dočekala početak kvalifikacija. Nije kompletna (nema našeg najboljeg strijelca Daria Marinovića, nema još jednog udarnog igrača - Josipa Sutona, brata Luke Sutona, koji je sinoć s tri pogotka bio junak naše pobjede protiv BiH), a sastav koji je odabrao naš izbornik Mato Stanković za nastup u Dubrovniku ne može se pohvaliti kako je baš u najboljem redu, a pogotovo ne nakon prve utakmice s BiH. Međutim, za nadati se kako ozljede nisu teže prirode te kako će na kraju ipak svi moći nastupiti protiv Šveđana, ali i ako ne budu mogli svi, kako će oni koji budu igrali izboriti novu pobjedu.
Bitka za SP
Skupina VII. europskih kvalifikacija, Dubrovnik/Sportska dvorana u Gospinom polju, srijeda, 23. listopada, 1. kolo: Rusija – Švedska 7:3 (Kotlyarov 2, Romulo, Niyazov, Kudziev, Asadov i Antoshkin / Zhubi 2, Hiseni), Hrvatska – BiH 4:0 (L. Suton 3, Jelovčić), četvrtak, 24. listopada, 2. kolo, 17 sati: Rusija – BiH, 20 sati: Hrvatska – Švedska, subota, 26. listopada, 3. kolo, 17 sati: BiH – Švedska, 20 sati: Hrvatska – Rusija.

25. travanj 2024 02:28