StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNE KVALIFIKACIJE ZA ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO

SUTON BOSNE I HERCEGOVINE U GOSPINOM POLJU Hrvatska ostvarila veliku pobjedu te stigla na korak do plasmana u drugi krug!

24. listopada 2019. - 00:12
Luka Suton je bio sjajan u napadu. Tri puta je tresao mrežu Bosne i Hercegovine. Njegov prvi pogodak, ujedno prvi na utakmici, bio je i najljepši. Pogodak za prste polizat. Zakucao je pod gredu.

- Prošle godine me je zvao njegov brat Josip, hrvatski reprezentativac, koji sad zbog ozljede nije, nažalost, s nama. Bilo je pitanje hoće li Luka igrati za Hrvatsku jer ga zove Bosna i Hercegovina. Hvala Bogu da je s nama. Donijeli smo pravu odluku - rekao je naš izbornik Mato Stanković nakon 4:0 pobjede protiv Bosne i Hercegovine na startu turnira prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koji se igra u Dubrovniku.
 
Pobjeda je velika jer Bosna i Hercegovina nije loša reprezentacija, a dvoboj je u Gospinom polju za obje reprezentacije bio 'biti ili ne biti' (prva dva mjesta vode u drugi krug kvalifikacija).

- Bojali smo se ove utakmice. Znate kako smo prolazili protiv Bosne i Hercegovine do jučer, četiri pobjede mi, četiri oni. Sve te prethodne utakmice su bile u egalu, ali ova sad nije. Bili smo puno bolji. To je moje mišljenje. Dominirali smo cijelom utakmicom. Prelomili kad je trebalo. Bili smo bolja ekipa, ali sad to sve moramo zaboraviti - naglasio je Stanković. 

Posao našima za 2:0 olakšao je u 18. minuti kapetan BiH Anel Radmilović. Dobio je drugi žuti karton te je morao u svlačionicu. Franko Jelovčić je iskoristio igrača više 45 sekundi nakon isključenja. Nakon treće minute nastavka u kojoj je Suton dva puta u razmaku od 25 sekundi tresao mrežu, našima je bilo puno, puno lakše igrati.

- Htjeli smo što prije prelomiti utakmicu. Znali smo kako se Bosna i Hercegovina u svim utakmicama koje je izgubila počela 'raspadat' kad je gubila dva razlike, a isto tako smo znali kako u egal utakmici znaju uvesti svog drugog vratara, Darka Milanovića, koji ide u napad, i s njim bi druge ekipe imale probleme kao što je imala Italija prije dva, tri mjeseca. Jedva je dobila Bosnu i Hercegovinu s 3:2. U prvom dijelu utakmice mi smo stvarali prilike, neke nisu, nažalost, ušle. Imali smo posjed. Stoji, isključenje njihovog kapetana, koji je jedan od njihovih najboljih igrača, doprinijelo je da odemo na 2:0. U nastavku sam očekivao kako će oni vrlo brzo krenuti s vratarom/igračem, ali taj problem smo riješili jer smo brzo postigli još dva pogotka. Poslije, kad su napadali s vrataraom/igračem, bilo je gotovo, a oni gotovo da nisu na kraju ni stvorili pravu priliku. 

Hrvatska se sad okreće utakmici sa Švedskom.

- Nisam gledao njihovu utakmicu protiv Rusije. Bili smo svi skoncentrirani na utakmicu s BiH. Ne treba isticati da smo kvalitetnija ekipa od Švedske, ali ako se ne uđe u utakmicu kako treba tad može biti problema. Ako uđemo kao protiv BiH, onda vjerujem kako ćemo ostvariti novu pobjedu - mišljenja je Stanković. 

Uspije li Hrvatska dobiti Švedsku, a Rusija prije toga bude bolje od BiH, tad će naši pjevati i slaviti u Gospinom polju i prije zadnjeg, 3. kola.
Hrvatska – BiH 4:0
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 800. Suci: Kamil Cetin (Turska) i Adrian Tschopp (Švicarska), treći sudac: Radim Cep (Češka).
Strijelci: 1:0 Suton (8), 2:0 Jelovčić (18), 3:0 Suton (23), 4:0 Suton (23)
Crveni karton: Anel Radmilović (BiH) u 18. minuti (drugi žuti).
HRVATSKA: Luketin, Jelovčić, Perić, Novak, Kanjuh – Primić, Matošević, Kazazić, Perišić, Martinac, Postružin, Horvat, L. Suton, Đuraš. Izbornik: Mato Stanković.
BOSNA I HERCEGOVINA: Galić, Pavlović, Aladžić, Kahvedžić, Radmilović – Milanović, Dujmović, Isanović, I. Ivanković, Perković, S. Ivanković, Džindić, Bošković, Jelić. Izbornik: Ivo Kezo.
Bitka za SP
Skupina VII. europskih kvalifikacija, Dubrovnik/Sportska dvorana u Gospinom polju, srijeda, 23. listopada, 1. kolo: Rusija – Švedska 7:3, Hrvatska – BiH 4:0, četvrtak, 24. listopada, 2. kolo, 17 sati: Rusija – BiH, 20 sati: Hrvatska – Švedska, subota, 26. listopada, 3. kolo, 17 sati: BiH – Švedska, 20 sati: Hrvatska – Rusija.

19. travanj 2024 13:57