StoryEditorOCM
OstaloDUBROVNIK DOMAĆIN KVALIFIKACIJSKOG TURNIRA ZA ODLAZAK NA SVJETSKO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU

STIGLA JOŠ JEDNA REPREZENTACIJA Bivši hrvatski reprezentativac vodi reprezentaciju protiv koje Hrvatska ima savršen učinak!

22. listopada 2019. - 09:32
Hrvatska malonogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak dva treninga u Gospinom polju, prijepodne i navečer, a nakon drugog treninga prepustila je parket dubrovačke sportske dvorane Švedskoj, koja protiv Rusije u srijedu, 23. listopada, u 17 sati otvara kvalifikacijski turnir sedme skupine prvog kruga europskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koji se igra u Dubrovniku. Tri sata poslije te prve utakmice kreće i druga u kojoj naši igraju protiv Bosne i Hercegovine.

Švedska je u Dubrovnik doputovala danas. Vodi je Matija Đulvat, Zagrepčanin, bivši reprezentativac Hrvatske, kojem je izbornik bio i Mato Stanković, aktualni izbornik 'Mini Vatrenih' (Stanković je izbornik od 2010. godine). Đulvat je još uvijek aktivan igrač (Futsal Dinamo)suigrač aktualnog hrvatskog reprezentativca Davora Kanjuha. Prije toga je igrao za Orkan Zagreb, Split, Uspinjaču, igrao je i u Italiji. Za reprezentaciju je odigrao 74 utakmice i postigao 20 pogodaka.

Hrvatska je dobila obje utakmice protiv Švedske uz pogodak razliku 12:1, protiv Bosne i Hercegovine ima polovičan učinak (četiri pobjede i četiri poraza uz dva remija, 22:18 gol razlika), dok Rusiju nikad nije dobila (tri remija i pet poraza, 11 pogodaka postigli, a primili 23). Rusija i BiH u Dubrovnik stižu u utorak, 22. listopada, dan prije početka turnira. Hrvatska je prvi trening u Gospinom polju imala u nedjelju, 20. listopada. Prije toga se nekoliko dana pripremala u Otočcu. 

Švedska se nikad nije uspjela kvalificirati na veliko natjecanje, kao ni Bosna i Hercegovina, dok je Rusija sudionik svih deset Europskih prvenstava (jednom prvak, pet puta druga i tri puta treća), a na Svjetskim prvenstvima igrala je šest puta (srebro i bronca). Aktualni je svjetski prvak te vlasnik bronce s zadnjeg EP-a. Naša reprezentacija je jednom igrala na SP-u (2000. godine kad je bila peta), te pet puta na EP-u (četvrto mjesto 2012. na prvenstvu kojem smo bili domaćini je najveći uspjeh, jednom u četvrtfinalu, tri puta nismo prošli skupinu)...
Dubrovačka skupina
Skupina VII. europskih kvalifikacija, Dubrovnik / Sportska dvorana u Gospinom polju, srijeda, 23. listopada, 1. kolo, 17 sati: Rusija – Švedska, 20 sati: Hrvatska – BiH, četvrtak, 24. listopada, 2. kolo, 17 sati: Rusija – BiH, 20 sati: Hrvatska – Švedska, subota, 26. listopada, 3. kolo, 17 sati: BiH – Švedska, 20 sati: Hrvatska – Rusija. 

25. travanj 2024 07:39