StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠENA TRADICIONALNA FESTA POD JEDRIMA KOJA JE OVE GODINE OKUPILA 180 BRODOVA

ORSANOVCI OTVORILI ŠAMPANJAC Splitski Labud potvrdio: 'Dubrovnik je pobjednik 75. Viške regate!'

21. listopada 2019. - 13:03
Orsanov krstaš Dubrovnik je pobjednik 75. Viške regate. Čekali su se dugo, dugo rezultati regate, znalo se tko je prvi prošao ciljem (Polet Furioso splitskog Labuda), ali regata je raspisana po ORC-u i na upit tko je slavodobitnik jubilarne regate? organizator - splitski Labud je odgovorio: Dubrovnik je pobjednik 75. Viške regate!

- Ukupno smo šesti najbrži brod, ali, da, pobjednici po ORC-u po kojoj je raspisana regata. Od brodova koji su nastupili po ORC-u najbolji. Zatim najbolji i po NHP premjeru, te najbolji u našoj grupi po ORC-u i OPEN-u. Četiri puta smo izlazili na proglašenje pobjednika. Odnijeli smo sve. Nismo jedino najbrži brod, ali najbrži brod je u ovom slučaju dug 52 stope, a mi 39 stopa, a to je razlika, baš velika razlika - istaknuo je zlatni kormilar Orsana Denis Vukas. 

- Druga etapa, od Visa do Splita, bila je sasvim suprotna prvoj od Splita do Visa, tj. od Šolte do Visa. Nije bilo vjetra pa start nije bio iz Splita, već od Šolte. Dakle, prva etapa je bila na rubu bonace, slab vjetar, dok je druga etapa bila po jakom jugu jačine 22 čvora. Od početka do kraja se išlo velikom brzinom. U jednom trenutku smo jurili brzinom 16 milja, u prosjeku smo drugu etapu odjedrili brzinom većom od deset milja, a to je baš brzo, baš, baš brzo - podvukao je Vukas uz kojeg su velikom uspjehu Orsana doprinjeli još Maroje Kurajica, Ivan Jarić, Davor Dužević, Ivo Kvestić, Marko Falconi i Tonći Čačija. 

- Naš najbolji rezultat na Viškoj regati. Prošle godine smo bili drugi po NHP-u i drugi u našoj skupini po OPEN-u, a sad sve prvi.. Nemojte zaboravit kako prošle godine nismo osvojili regatu Luka Vis, a ove godine jesmo... Imamo dosta, baš dosta razloga biti zadovoljni - naglasio je Vukas. 
Dubrovačka jedra uspjeha
Posada Dubrovnika nije jedina posada Orsana koja se sa 75. Viške regate vraća s pokalima: Cardea s Mariom Jozovićem je prva u skupini Crusing Maxi, Igor Šikić je s Analeom najbolji u svojoj grupi Crusing 4, Jadran Gamulin s Južnim vjetrom drugi u grupi Racing 4, Ruy Frank s El Oradom prvi u svojoj grupi Racing 6, Arhimed (Damir Bulić) treći u grupi Racing 5...
.
Šteta, Niko Kmetović i posada u kojoj je bio i njegov 12-godišnji sin, Petar, imali su problema u drugoj etapi te su ostali bez još boljeg plasmana. Četvrti su bili ukupno u prvoj etapi, te drugi ukupno na regati u Luci Vis. Na kraju deseti ukupno, a drugi u grupi Racing 1.

Po ORC-u Analea je nila treća u grupi ORC C, El Orada prva u grupi ORC D u kojoj je drugi bio Arhimed. Ukupno po OPEN-u: Dubrovnik osmi, STradivaria (Niko Kmetović) deseta, 23. Južni vjetar, 24. Arhimed, 52. El Orada, 53. Kana (Dean Kontić), 76. Cardea i 83. Analea

24. travanj 2024 19:07