StoryEditorOCM
OstaloJUDO

SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Iva Oberan dobila treću s Panameričkih igara, ali nije uspjela potom i doprvakinju Europe

17. listopada 2019. - 20:29
Iva Oberan je bila uspješna na startu natjecanja u kategoriji do 63 kilograma na Svjetskom juniorskom prvenstvu u marokanskom Marrakeshu. Judašica Župe dubrovačke savladala je u 1. kolu Brazilku Ryanne Lima, treću s Panameričkih igara, ali nakon toga suparnica joj je bila Annabelle Winzig, reprezentativka Njemačke, aktualna doprvakinja Europe. Winzig, koja je bila slobodna u 1. kolu, savladala je hrvatsku reprezentativku te je ostavila bez plasmana.

U petak, 18. listopada, nastupa Anđela Violić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., kojoj je suparnica u 1. kolu kategorije do 70 kilograma domaća predstavnica, Oulayu Khairi. Marokanka je aktualna prvakinja Afrike.

Posljednja od ukupno tri judašice iz Dubrovačko-neretvanske županije na juniorskom SP-u, Petrunjela Pavić, članica Dubrvnika 1966., na tatami izlazi u subotu, 19. listopada. Pavić je brončana s nedavo održanog Europskog juniorskog prvenstva u Finskoj. Na SP-u je u ulozi sedme nositeljice u kategoriji do 78 kilograma te je slobodna na startu natjecanja, a u 2. kolu čeka je borba s Kineskinjom Yuetong Zhao ili Francuskinjom Assia Said Errhamani, koja je aktualna doprvakinja Europe.

Podsjetnik, Hrvatska na SP-u nastupa s pet judoka (Robert Klačar iz Istarskog borca poražen je u 1. kolu kategorije do 66 kilograma, dok će u subotu, 19. listopada, nastupiti i Helena Vuković iz Judo kluba Profectus Samobor, koja je treća nositeljica u kategoriji preko 78 kilograma). 

Trener hrvatske reprezentacije na juniorskom SP-u je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966.
20. travanj 2024 13:17