StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

TREĆELIGAŠ IZ KONAVALA U POLUFINALU KUPA HRVATSKE REGIJA JUG Pjesma Dube Konavoske na splitskim Gripama! 

17. listopada 2019. - 01:43
Godinama pobjednik kupa Dubrovačko-neretvanske županije nije uspjevao napraviti niti jedan korak naprijed u Kupu Hrvatske, zapeo bi već na prvom koraku, u većini slučajeva bi doživio težak poraz, ali ove sezone nije tako. Taj crni niz je prekinula Duba Konavoska, koja je sad napravila još jedan korak naprijed.

Sedam dana nakon što je potpisala najveće iznenađenje na startu natjecanja, izbacila u 1. kolu regije jug ni manje, ni više nego prvoligaša – AFC Universitas, i to pobjedom s 3:1 na Grudi, slavila je u trećeligaškom ogledu, i to u gostima. Na splitskim Gripama: Genius - Duba Konavoska 1:2. Momčad iz Konavala je u polufinalu Kupa Hrvatske - regija jug!

Novu pobjedu, taj drugi uspjeh u Kupu Hrvatske, koji će također se pamtiti, Duba Konavoska je izborila igrajući pod vodstvom Đura Vitkovića i Grgura Grgurevića u sastavu: Lujo Jurišić, Maro Kalauz, Marko Dadić, Mateo Krnmek, Matej Nađ, Marko Grgurević, Romano Levanat, Mato Šimunović, Hrvoje Šimunović, Vlaho Bego i Antonio Tomić. 

Vlaho Bego je pogodio za Dubu Konavosku u 16. minuti prvog poluvremena, izjednačio rezultat na 1:1. Domaćin je poveo u četiri minute prije, u 12. minuti, pogotkom Matea Paladina. U nastavku utakmice samo jedan pogotak, i to u mreži domaćina. Strijelac za konačnih 2:1, trijumf konavoske momčadi u Splitu, bio je u 30. minuti Mato Šimunović. 
Duba Konavoska ide na Murter
Heroji 2007. i Murter su još u utorak izborili prolaz u polufinale regije jug, oba sastava su prošla na penale. Heroji 2007. su kod kuće nakon 1:1 izbacili Šibenik 1983. sa 4:2, a Murter je kao gost dobio Jezera sa 4:3. Nakon 40 minuta igre bilo je također 1:1. Danas je Olmissum bio sa 7:4 kao gost uspješniji od Hajduka. Murter je idući suparnik Dube Konavoske, koja je opet gost. Ukoliko ostvari još jednu veliku pobjedu, nakon prvoligaša i trećeligaša izbaci i drugoligaša, plasirat će se u finale, a tada bi trebala biti domaćin. U drugom polufinalu u Omišu igraju prvoligaš Olmissum i Heroji 2007., član južne skupine Druge hrvatske lige.

Pobjednik regije jug plasirat će se u završnicu Kupa Hrvatske, među 16 najboljih (Square i Porto Tolero su među dvanaest nositelja, te se u natjecanje uključuju tek od osmine finala, dvanaestorici nositelja priključuju se pobjednici Kupa iz četiri regije).

25. travanj 2024 22:32