StoryEditorOCM
OstaloJUDO

MLAĐE KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Marko Prkačin srebrni, a Šejla Škaljić i Luka Lončar brončani

13. listopada 2019. - 01:02
Tri medalje osvojili su predstavnici klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije na državnom mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Zagrebu, i to srebro i dvije bronce. Judo klub Dubrovnik 1966. imao je dvoje svojih judoka na pobjedničkom postolju: Marko Prkačin je drugi, a Luka Lončar treći. Broncu je osvojila i Šejla Škaljić iz Judo kluba Ura Nage.

Prkačin je do srebra stigao s pobjedom i porazom u konkurenciji tri borca u kategoriji do 38 kilograma, dok je Lončar sa četiri pobjede i jednim porazom bio treći u kategoriji do 73 kilograma u konkurenciji dvadeset i dva judaša. Škaljić je broncu osvojila u kategoriji do 44 kilograma u konkurenciji deset judašica s tri pobjede i jednim porazom.  

Plasman je od judoka Dubrovnika 1966. ostvario i Maroje Štrljić, koji je bio sedmi u kategoriji preko 81 kilogram (dvije pobjede i dva poraza). Zatim, plasman je ostvarilo još troje judoka Ura Nage: Gabriel Giljača u kategoriji preko 81 kilogram i Leo Kužnin u kategoriji do 46 kilograma bili su na korak do postolja. Izgubili su borbu za broncu te zauzeli peto mjesto, dok je Andro Režić u kategoriji do 60 kilograma bio sedmi. Giljača je ostvario tri pobjede i dva poraza (16 natjecatelja), Kužnin pobjedu i dva poraza (11 natjecatelja), a Režić tri pobjede i dva poraza (22 natjecatelja).

Borbu za medalju izgubio je i Luka Bela Nagy, član Judo kluba Dubrovnik u kategoriji do 50 kilograma (dvije pobjede i dva poraza, 13 natjecatelja), dok je Petra Đurković (Konavle Cavtat) bila sedma u kategoriji do 44 kilograma (10 natjecateljica).  
 
24. travanj 2024 19:59