StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ

TIMSKO PRVENSTVO JADRANA Dubrovnik jurio treći naslov u nizu, ali je Rijeka treći put najbolja, branitelj naslova Celtic bar Belfast ovaj put treći

8. listopada 2019. - 09:09
Bridž klub Dubrovnik nije uspio postati prvi klub Timskog prvenstva Jadrana koji je nanizao tri pobjede. Nakon što je bio najbolji 2017. (tim Danče u sastavu Toni Radić, Miše Jančić, Ana Čeović i Maja Mrša) i 2018. godine (tim Celtic bar Belfast u sastavu Joško Đilović, Ante Mijić, Ivica Obad i Đivo Tikvica) sad je njegov najuspješniji tim 2019. bio tim Celtic bar Belfast na trećem mjestu.

U polufinalnom meču tim Celtic bar Belfast izgubio je od tima Rijeka, kasnijeg pobjednika, s 38:32, a na kraju je u borbi za treće mjesto bio je uspješniji od tima Split sa 44:16. Tim Celtic bar Belfast, najuspješniji od ukupno četiri tima Bridž kluba Dubrovnik na natjecanju u Imotskom, igrao je u sastavu: Joško Đilović, Ante Mijić, Velibor Puzović i Đivo Tikvica.

Osim timova Bridž kluba Dubrovnik (Tećajac je bio peti, Danče sedme, a Adriatik deseti) nastupila su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dva tima Bridž kluba Astarea (Astarea je zauzela šesto, a Astarea Mix deveto mjesto).

Rijeka je treći put najbolja na timskom prvenstvu Jadrana, koje je ove godine održano po deseti put. Slavila je svake tri godine. Prvi put je bila najbolja 2013., te potom 2016. godine. Tri naslova ima i Split (2010., 2011. i 2014. godine), a po jedan Opatija, koja je bila najbolja 2012. i domaćin natjecanja, Imotski, koji je pobijedio 2015. godine.
Modro jezero po Butler obračunu
Na parskom turniru Modro jezero po Butler obračunu u konkurenciji dvadeset i jednog para najbolji su bili članovi Bridž kluba Dubrovnik - Mario Majstorović i Dubravka Zvrko s rezultatom od +67, a drugi Đivo Tikvica i Velibor Puzović s +46. Treće mjesto zauzeli su Ante Hrkać i Stanislav Mandurić iz Posušja s +27.
 

 
Crveno jezero po Matchpoints obračunu
Na parskom turniru Crveno jezero po Matchpoints obračunu nastupilo je 26 parova. Pobjednici turnira su Jasminka Pojer i Ivan Lekić iz Splita s rezultatom od 65.38%, drugo i treće mjesto osvojili su članovi Bridge kluba Dubrovnik (Joško Đilović i Ante Mijić su drugi sa 64.74%, a trećeplasirani Ana Čeović i Frano Mozara sa 64.26%).

18. travanj 2024 08:04