StoryEditorOCM
OstaloPOBJEDA SRĐANA MAROVIĆA, 29-GODIŠNJEG TEŠKAŠA 'GLADIATORA' NA BORILAČKOJ PRIREDBI U RUSIJI

JEDINI GOST KOJI JE UTIŠAO PREPUNU DVORANU U SAMARI Bila je divota gledat Srđanovu borbu!

7. listopada 2019. - 22:35
Sudac je već u drugoj rundi trebao prekinuti meč. Ne sjećam se kad je netko imao takvu dominaciju kao naš Srđan – istaknuo je Maro Perak nakon što je Srđan Marović u ruskoj Samari 'pomeo' iskusnog ruskog teškaša Ramisa Teregulova te ostao na savršenom učinku u profesionalnim vodama – dobio je sve četiri borbe.

- Gledali smo snimke Teregulovih borbi. Analizirali ih i spremali odgovor na svaki njegov potez. Srđan je bez greške sve to odradio u Rusiji. Pazite, Rus je od 20 profesionalnih borbi dobio četrnaest. Iskusan je borac. Borio se protiv kvalitetnih boraca, dok je Srđanu ovo bila daleko, daleko najteža borba u karijeri – dodao je Perak.

- Dobio je domaćeg borca, ljubimca publike. Vjerujem kako je ruska MMA organizacija GFC, koja je inače sponzor Khabibu Nurmagomedovu, očekivala kako će Teregulov bez problema dobiti 'tamo nekog Srđana Marovića iz Dubrovnika' te kako će njihov borac s novom pobjedom napraviti novi korak naprijed. Međutim, taj korak je napravio Srđan. Svatko tko zna tko je Teregulov zna kako je ovo velika pobjeda našeg teškaša – podvukao je prvi čovjek Ultimate fight kluba Gladiator.

29-godišnji Srđan Marović je prvu profesionalnu borbu imao prije tri godine. Sve tri je dobio prekidom u prvoj rundi. Nitko od suparnika nije ime među profesionalcima.

- Tako je počeo svaki borac, od nule, ali nakon svake pobjede ste bliže da vas pozove jedna od jačih organizacija te vam ponudi borbu protiv, naravno, borca koji je već poznat u MMA svijetu, ili borca za kojeg oni očekuju da će sutra biti veliki borac. Srđanu je ponuđena borba protiv itekako poznatog borca. Srđan je svojim prethodnim nastupima pokazao da vrijedi, ali oni koji su ga nazvali, vjerujem, nisu očekivali da je tako kvalitetan borac. Čestitke Srđanu, čestitke i Hrvoju Sladi, koji je bio uz njega u Samari, svima u klubu koji su mu pomogli na bilo koji način da se Srđan pripremi za ovaj meč, a kako se pripremio... Ma, dovoljno je pogledati snimku borbe. Bio je sjajan. Ponavljam, sudac je trebao dosta prije prekinuti meč – istaknuo je Perak.

Srđan Marović i Hrvoje Slade su se poslijepodne vratili u Dubrovnik. Umorni, ali presretni.

- Teregulov je čvrst borac. U Rusiji je zvijezda. U Rusiji su borbe popularne. Dvorana u Samari je bila puna. Više od tri tisuće gledatelja, točnije, više ih i nije moglo stati. Nakon naše borbe bile su još dvije za pojas. Dakle, borba s Teregulovim je bila jedna od glavnih borbi. Što reći, prezadovoljan sam kako je bilo. Rus se nije želio predati nakon toliko primljenih udaraca. Još je bilo žara u njemu u trećoj rundi - priča Marović.

Teregulov nije mogao doći na proglašenje. Doslovno su ga iznjeli iz dvorane nakon borbe sa Srđanom.

- Da, bilo je baš tako – dodao je Marović.

- Bila je divota gledat Srđanovu borbu. Malo je lošije otvorio, prvih dvadeset sekundi, ali nakon toga je bio sjajan – istaknuo je Slade. Nakon pobjede organizatori su im odmah uputili poziv za novu borbu.

- Ta borba bi trebala biti na priredbi u Uzbekistanu u prosincu. Protiv koga bi se borio, to se još ne zna – otkrio je Srđan. Ističe Slade kako je Srđan bio jedini borac gost koji je slavio na priredbi.

- Uvijek je tako, borci Gladiatora pobjeđuju gdje god dođu. To svi znaju – uglas će Marović i Slade.

Srđan je bio jedini borac iz Hrvatske sad na priredbi u Samari. Inače, na priredbama GFC-a bude i Amerikanaca, boraca iz Azije. Sad je u Samari bilo i Mađara.

- Jedini gost koji je pobijedio je Srđan – podvukao je još jednom Slade.

Srđana čeka sad odmor, ali kratak – samo dva do tri dana, a onda ponovno u dvoranu.

- Svi treniramo. Gladijator ima nekoliko odličnih teškaša. Hvala svima koji su mi pomogli da se pripremim za borbu. Kad vidiš kakav je trening u klubu, borba u Samari je bila lak zadatak – podvukao je Marović. Zahvalio je svima na čestitkama, a njih je, kaže, bilo dosta, baš dosta.
24. travanj 2024 12:43