StoryEditorOCM
OstaloHEP HRVATSKA SUPER LIGA STOLNOTENISAČA

DUGO SELO, KRATAK MEČ Večer kad je sedam od ukupno deset setova završilo istim rezultatom!

6. listopada 2019. - 10:59
Nakon Splita i pobjede s 3:0 uz samo jedan izgubljeni set – nova takva pobjeda stolnotenisača Libertas Marinkolora. Suparnik je u 2. kolu HEP Hrvatske Super lige bila momčad Dugo Selo. Prvu pobjedu su Miho Simović, Tomislav Japec, Dado Šurbek i Neven Juzbašić ostvarili u gostima, a sad su slavili kod kuće. Zanimljivost prve prvenstvene utakmice sezone 2019./20. u Gospinom polju jest činjenica da je sedam od ukupno odigranih deset setova završilo rezultatom 11:9, i to šest u nizu, a čak osam od deset je zaključeno sa samo dva poena razlike.

Redom, Miho Simović je dobio Luku Martineka, seniorskog reprezentativca Hrvatske. Prvi set s 11:6, a nakon toga tri seta su završila rezultatom 11:9. Prvi od ta tri dobio je Luka Martinek, a drugi i treći Simović za vodstvo 'Pitura' 1:0, koje je povećao Tomislav Japec, koji je dobio Mateja Murata s 3:0, i to tri puta s po 11:9. Niz od šest uzastopnih setova rezultatom 11:9 prekinuli su Dado Šurbek i Mislav Martinek. Šurbek, kojem je ovo bio prvi nastup za bodove u Gospinom polju u dresu Libertas Marinkolora, dobio je Mislava Martineka u prvom setu s 11:5. Potom je drugi set otišao u 'produžetak' – 12:10, a pobjednik opet Šurbek, koji je u trećem setu bio bolji s 11:9.

Libertas Marinkolor je vodeći sa svih šest bodova i bez izgubljene partije, svih šest bodova ima još i Zagreb, koji je izgubio jednu partiju u uspjehu kod kuće 3:1 protiv Požege nakon što je s 3:0 na startu kao gost bio bolji od Slavonskog Broda. Požega, Pula, Dugo Selo, Split i varaždinski StaRR imaju po jednu pobjedu s tim što StaRR, branitelj naslova, tek ima igrati 2. kolo u kojem je gost Vodovoda u Osijeku. Vodovod, Srdoči i Slavonski Brod su bez pobjede.

U 3. kolu derbi se igra u Varaždinu – suparnici su StaRR i Libertas Marinkolor, posljednje tri sezone suparnici u finalu doigravanja za prvaka. U prvom velikom finalu slavio je Libertas Marinkolor, u zadnja dva StaRR. Međutim, od ove sezone nema doigravanja. Sve se odlučuje u osamnaest kola. Ogled u Varaždinu je prvo poluvrijeme ogleda StaRR-a i Libertas Marinkolora. Drugo se igra u Gospinom polju 15. veljače 2020. godine (12. kolo).
 
19. travanj 2024 15:08