StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

DEBI ANTE DANIČIĆA Hrvatska 24 sata nakon povijesne pobjede izborila još jedan pozitivan rezultat kod jedne od najboljih svjetskih reprezentacija!

25. rujna 2019. - 00:38
Nakon 5:4 uspjeha u Padovi u ponedjeljak navečer u prvoj od dvije prijateljske utakmice protiv Italije, Hrvatska je 24 sata poslije u Trevisu ostvarila još jedan pozitivan rezultat. Odigrala je 1:1. Prvo poluvrijeme naši su dobili pogotkom Josipa Jurline, koji je mrežu zatresao nakon točno pet minuta igre. Prije pogotka, na ulasku u 4. minutu, naši su imali kazneni udarac, ali je pokušaj Franca Jelovčića sa šest metara zaustavio vratar domaćih Francesco Molitierno. Drugi ogled protiv Italije naši su počeli u sastavu: Žarko Luketin na vratima, te Davor Kanjuh, Franco Jelovčić, Luka Perić i Tihomir Novak. Maro Đuraš, igrač Squarea, koji je bio strijelac dan ranije, upisao je novi nastup za hrvatsku reprezentaciju za koju je po prvi put zaigrao još jedan dubrovački 'crveno plavi' - Ante Daničić, koji je zbog ozljede, koju je zadobio na posljednjem treningu uoči prve utakmice, preskočio ogled u Padovi.

Luketin je bio sjajan, ponajbolji pojedinac utakmice. Nevjerojatno što je sve obranio. Italija je izjednačila sretno pogotkom De Oliveire četiri minute i 36 sekundi prije kraja utakmice.

Dvije utakmice protiv Italije, svjetske malonogometne velesile, bile su posljednje provjere Hrvatske pred nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će naši igrati u Gospinom polju od 23. do 26. listopada, a gdje su im suparnici Rusija, Bosna i Hercegovina te Švedska u borbi za prva dve mjesta koja s dubrovačkog turnira vode u idući krug kvalifikacija.

Mato Stanković, hrvatski izbornik, nije mogao u Padovi i Trevisu računati na ozlijeđenog kapetana i najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije, Daria Marinovića. Za ovu akciju koristio je šesnaestoricu igrača. Protiv Italije u gostima igrali su Filip Bašković (Novo vrijeme Apfel), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Split), Franco Jelovčić (Real Rietti), Luka Perić (Split), Toni Jelavić (Vrgorac), Vedran Kazazić (Novo vrijeme Apfel), Maro Đuraš (Square), Ante Daničić (Square), Duško Martinac (Vrgorac), Tihomir Novak (Sparta Futsal), Josip Suton (Vrgorac), Kristijan Postružin (Uspinjača Gimka), Luka Suton (Vrgorac), Matej Horvat (Olmissum) i Žarko Luketin (Olmissum).

Pobjeda u Padovi je prva pobjeda Hrvatske protiv Italije u gostima. Utakmica u Trevisu je bila dvadeset i prva utakmica Hrvatske i Italije. Naši su slavili tri puta, Italija petnaest, dok su tri utakmice završile bez pobjednika. 

FOTO Mato Stanković, hrvatski izbornik
24. travanj 2024 00:20