StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

HRVATSKA SE UIGRAVA ZA DUBROVNIK Dobili Italiju u Padovi, pogodio i Maro Đuraš!

24. rujna 2019. - 02:27
Ako želiš napredovati, moraš igrati protiv najjačih – istaknut će uvijek izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Mato Stanković. Italija je velikan malog nogometa, uvijek među najboljima, a što Hrvatska želi biti. Italija je bila jednom svjetski doprvak, dva puta brončana na SP-u, dva puta euopski prvak, jednom doprvak, tri puta treća i dva puta četvrta na kontinentu, dok je naš najveći doseg četvrto mjesto 2012. godine kad su Split i Zagreb ugostili EURO.

Hrvatska se uigrava za prvi krug kvalifikacija za SP, koji se igra u Gospinom polju od 23. do 26. listopada. Suparnici će našima biti Rusija, Bosna i Hercegovina te Švedska. Treba biti među dva najbolja za nastavak kvalifikacija. Posljednje provjere pred tu akciju su dvije utakmice protiv Italije, prva u Padovi, a druga u Trevisu. U Padovi, u dvadesetoj utakmici naših protiv Italije, prva pobjeda Hrvatske u gostima. Slavili su 'kockasti' s 5:4, ostvarili ukupno treću pobjedu protiv Italije (prve dvije, također u prijateljskim ogledima, upisali su u Zadru 2017. godine), a ukupno peti put ostali neporaženi protiv velikana (tri pobjede, dva remija i petnaest poraza).

Poveli su naši iz penala u 15. minuti. Franco Jelovčić je bio siguran realizator najstrože kazne. Italija je izjednačila 56 sekundi poslije. U nastavku opet je prva pogodila naša reprezentacija, ali je opet vrlo brzo izjednačila Italija. Još brže nego u prvom poluvremenu. Hrvatska je prednost 2:1, koju je donio pogotkom Luka Perić u 22. minuti, imala samo 15 sekundi. Domaćin je vrlo brzo, u 24. minuti, stigao i do prve prednosti, koju je poduplao u 30. minuti. Međutim, nisu se naši predali. Na isteku 37. minute Jelovčić je pogodio još jednom. Izjednačio je na 4:4 Maro Đuraš pogotkom 69 sekundi prije kraja utakmice, a za pobjedu 5:4 točno 18 sekundi prije kraja Perić svojim drugim pogotkom.

Pod vodstvom Stankovića Hrvatska je u Padovi igrala u sastavu: Filip Bašković (Novo vrijeme Apfel), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Josip Jurlina (Split), Franco Jelovčić (Real Rietti), Luka Perić (Split), Toni Jelavić (Vrgorac), Vedran Kazazić (Novo vrijeme Apfel), Maro Đuraš (Square), Duško Martinac (Vrgorac), Tihomir Novak (Sparta Futsal), Josip Suton (Vrgorac), Kristijan Postružin (Uspinjača Gimka), Luka Suton (Vrgorac), Matej Horvat (Olmissum) i Žarko Luketin (Olmissum).

Zbog ozljede, koju je zadobio na posljednjem treningu uoči utakmice u Padovi, debi u dresu reprezentacije nije imao Ante Daničić (Square). Stanković zbog ozljede nije mogao računati na kapetana i najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije, Dubrovčanina Daria Marinovića. 

Svega 24 sata nakon utakmice u Padovi opet će se ogledati Italija i Hrvatska. Utakmica u Trevisu, koja se igra u utorak, 24. rujna, počinje u 20.30 sati.
18. travanj 2024 04:32