StoryEditorOCM
OstaloJOŠ 51 DAN DO 51. PRIREDBE KSW ORGANIZACIJE, BORILAČKOG SPEKTAKLA KOJI ĆE SE ODRŽATI U ZAGREBAČKOJ ARENI

ANTUN RAČIĆ SE PRIPREMA ZA BIVŠEG UFC-OVOG BORCA 'Ako osvojim pojas KSW-a, uvjeren sam, vrata UFC-a će mi biti širom otvorena, ali...'

19. rujna 2019. - 21:06
KSW će organizirati svoju 51. priredbu u Zagrebu 9. studenog. Elitna poljska organizacija je zakupila Arenu, a jedan od sudionika borilačkog spektakla, i to jedan od glavnih, bit će Župljanin Antun Račić.

- Da, ono što sam priželjkivao i prije sad će se ostvariti. Imat ću priliku osvojiti pojas prvaka u bantam kategoriji. Znao sam i prije kako ću se boriti za pojas 9. studenog, međutim, iako je bilo govora o Zagrebu kao jednom od gradova gdje bi se mogla održati jedna od idućih KSW priredba, nisam mislio kako će to biti baš prva iduća i to baš ova na kojoj ću se boriti za pojas. Presretan sam zbog toga. Top priredba. Ljudi, to morate doći vidjeti. Takav šou, takvo što nije bilo u Areni i Hrvatskoj – istaknuo je Račić, koji je već zna suparnika. Bit će to bivši UFC borac Damian Stasiak.

- Da, KSW je potvrdio taj meč. Borba za pojas protiv Stasiaka bit će moja peta borba u KSW organizaciji. Protekle četiri sam dobio. Ova peta će biti najveći trenutak moje karijere. Strašna borba protiv odličnog protivnika i to pred svojom publikom. Sve je ispalo baš sjajno. Čekao sam već nakon prve dvije borbe u KSW-u borbu za pojas, pitao gotovo nakon svake pobjede čelnike KSW-a: 'Je li iduća za pojas?'.

Stasiak je u UFC-u odradio šest borbi. Dvije je dobio.

- I on, kao i ja, favorizira borbu u parteru. To mu je najjače oružje. Njegov 'grappling' je sjajan. Od jedanaest profesionalnih pobjeda koliko ih je ostvario u karijeri čak osam je dobio prisilivši protivnika na predaju. Kompletan je borac, međutim, smatram kako sam ja kompletniji.

Župljanin, koji je dobio zadnjih pet borbi, koji je u trideset i dvije profesionalne borbe ostvario dvadeset i tri pobjede uz jednu borbu bez pobjednika, prije dvadeset dana je otišao u Njemačku. Gdje? Naravno, u UFD Gym u Düsseldorf.

- Tu imam sve što je potrebno za pripremu borbe. Braća Ivan i Tomislav Dijaković su napravili sjajan klub. Top klub u kojem se pripremaju top borci. Top su treneri. Sve je, baš sve vrhunski.

Račić će se za borbu u Zagrebu pripremati vanka.  

- Postoji sad mogućnost, baš smo o tome razgovarali, da odem tri tjedna u Kanadu. Naime, ima tamo jedan klub s dosta boraca koji nastupaju u UFC-u.  te da tamo odradim dio priprema za borbu sa Stasiakom. Promijenim malo sparing partnere.

Stasiak je nekoliko mjeseci stariji od Račića. Rođen je 20. veljače 1990. godine. Imao je ukupno sedamnaest profesionalnih borbi (jedanaest pobjeda i šest poraza) i koji je dobio zadnje tri.

- On je najbolji poljski borac u ovoj kategoriji. Po iskustvu i statistici sigurno je najozbiljnije ime koje će stajati nasuprot mene... Analiziramo njegove borbe, ali sa svojim vrhunskim timom izvukli smo sve ono što nije bilo dobro u mojim prethodnim borbama... Moram se znati obraniti bez obzira na način na koji će on pokušati napasti me... Za mene je borba protiv Stasiaka šećer na kraju u KSW organizaciji...

Na kraju? Očekuješ, ako dobiješ Poljaka u Zagrebu, poziv iz jače organizacije, UFC-a?

- Ako osvojim pojas, uvjeren sam, vrata UFC-a će mi biti širom otvorena! Inače, imao sam još prije ponude iz UFC-a, ali nisam se osjećao u tom trenutku spreman za taj nivo. Međutim, ni sad o tome ne razmišljam. Želim opravdati povjerenje koje sam dobio od čelnih ljudi KSW-a, osvojiti pojas prvaka KSW-a. To je sad jedino što me zanima – podvukao je Račić, koji je prvu profesionalnu borbu imao u dresu Gladiatora prije više od deset godina, u proljeće 2009. na 'Noći Gladiatora' u Gospinom polju. Profesionalnu karijeru počeo je pobjedom...

Za pripremu svoje 33. profesionalne borbe, koju će imati u zagrebačkoj Areni 9. studenog na 51. priredbi KSW-a, Račiću je ostao još 51 dan.
23. travanj 2024 22:19