StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISAČI LIBERTAS MARINKOLORA DOZNALI SUPARNIKA U TREĆEM KRUGU ETTU CUPA

LEGENDARNI KOREJANAC STOJI 'PITURIMA' NA PUTU DO ČETVRTOG KRUGA Marinko Matulović: 'Nismo veseli nakon ždrijeba, ali nećemo se predat!' 

17. rujna 2019. - 16:36
Izvukli smo prvog nositelja. Po rejtingu igrača najjači prijavljeni klub ETTU Cupa. Ne možemo reći kako smo imali sreće. Da, nismo veseli nakon ždrijeba, ali nećemo se predat – prva je reakcija čelnog čovjeka dubrovačkog kluba Marinka Matulovića.

Suparnik Libertas Marinkoloru, hrvatskom doprvaku, u trećem krugu ETTU Cupa bit će Solex-Consult Wiener Neustadt. Prva utakmica se igra početkom studenog u Austriji, u Wiener Neustadtu, gradu s 40-ak tisuća stanovnika, koji se nalazi 50-ak kilometara južno od Beča, a uzvrat je sedam dana poslije u Gospinom polju, 8., ili 9., ili 10. studenog.

Solex-Consult Wiener Neustadt se tek sad uključuje u natjecanje, osam najboljih klubova po rejtingu igrača bilo je slobodno u prva dva kruga. 'Pituri' su pak bili slobodni u prvom krugu. Zatim su bili domaćini turnira 'B' skupine drugog kruga na kojem su proteklog vikenda ostvarili tri pobjede i jedan poraz, zauzeli drugo mjesto te izborili prolaz dalje.

- Za Solex-Consult Wiener Neustadt između ostalih igra Varaždinac Borna Kovač, 2006. kadetski prvak Europe. Najjači igrač im je Korejanac Joo Sae-Hyuk.. – istaknuo je Matulović. 

Austrijska momčad je po rejtingu igrača bila 17. nositelj ove sezone u europskim kupovima, i kao takva prva ispod crte za nastup u Ligi prvaka, najjačem europskom klupskom natjecanju. Uz Kovača i Sae-Hyka austrijska momčad je za nastup u Europi prijavila još Tomasa Konecnyja, Ali Alkhadrawija...

Međutim, Korejanac Sae-Hyuk je daleko najpoznatiji - kratko i jasno - legenda svjetskog stolnog tenisa. Pojedinačno je bio svjetski doprvak, dva puta brončani na prvenstvu Azije i brončani u Svjetskom kupu, a u momčadskom dijelu velikih natjecanja je još uspješniji. Osvojio je momčadsko srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., dva srebra i čak pet bronci na svjetskim prvenstvima, tri srebra i tri bronce na prvenstvima Azije, tri srebra i broncu u Svjetskom kupu... Dovoljno je reći kako je više od desetljeća bio u TOP 20 najboljih igrača svijeta, a kako je u olimpijskoj 2012. godini ostvario svoj najbolji plasman na rang listi - bio je peti igrač svijeta!

- Nema sumnje kako su Austrijanci s njim veliki favoriti. Ponavljam, nećemo se predati - istaknuo je predsjednik Libertas Marinkolora.
25. travanj 2024 09:15