Sport Ostalo

JUDAŠICA DUBROVNIKA 1966. I HRVATSKA REPREZENTATIVKA OSVAJAČICA BRONČANE MEDALJE NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU

BIO JE TO NJEZIN DAN Petrunjela Pavić: 'Osvojiti svoju prvu europsku medalju neponovljiv je osjećaj!'

JUDAŠICA DUBROVNIKA 1966. I HRVATSKA REPREZENTATIVKA OSVAJAČICA BRONČANE MEDALJE NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU
Bio je to, kažu svi, a i ona sama - njezin dan. Vidjelo se to, istaknuo je trener Mateo Semiz, već na zagrijavanju. Vidjelo se poslije i u svakoj borbi, pa i u onoj koju je izgubila.

- Sve je krenulo super, a tako se na kraju i završilo. Osvojiti svoju prvu europsku medalju neponovljiv je osjećaj - tako zbori Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., vlasnica brončane medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u kategoriji do 78 kilograma. 

Pepe, kako je od milja zovu, svoj nastup u Finskoj počela je sjajno. Ekspresno je poslala Talijanku Conti kući. Potom u finalu kvalifikacijske skupine čekala je Portugalka Sampaio, peta sa Svjetskog seniorskog prvenstva, aktualna juniorska prvakinja Europe, koja je u Finakoj obranila uspjeh ostvaren prošle godine u Bugarskoj, te vlasnica dvije brončane medalje sa Svjetskih juniorskih prvenstava. Za organizatore ovogodišnjeg juniorskog EP-a Sampaio je zvijezda prvenstva.

Izvješća govore kako se Pavić taktički dobro snašla sa Sampaio. Vodila je. Natjerala je Portugalku na dvije kazne, ali, na kraju je izgubila ipponom. Ipak, dobila je priliku za popravni. Otišla je u repasaž. Ukoliko dobije dvije borbe - osvojit će broncu. S lakoćom je svladala Finkinju Nykanen, a istim načinom - ipponom - dobila i Nizozemku Van Harselaar, poznanicu s Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku te Europskog juniorskog kupa u talijanskom Lignanu. Van Harselaar je slavila u obje prethodne borbe. U Gospinom polju Pepe nije bila sto posto spremna. Tko se ne sjeća kako je dvije godine izgubila zbog ozljede, prvo lakta, a potom koljena. Išla je od liječnika do liječnika, bila je daleko od tatamija. U Lignanu je bilo neizvjesno do kraja...

- Prošle godine sam bila tako blizu medalje na EP-u - podsjetila je Pavić. Bilo je to ne na juniorskom EP-u, već na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu Europe. Tada još nije bila proslavila 18. rođendan, a bila je peta u konkurenciji judašica do 23 godine na prvenstvu održanom u mađarskom Gyoru. Sad je zbog toga, ističe, bila posebno motivirana. Nije željela reprizu. Nije željela kući otići praznih ruku, samo s pohvalama. U Finskoj je sad uzela i jedno i drugo, i medalju, a i pohvale. Uzvratila i staroj poznanici. Ovaj put je Van Harselaar morala stisnuti ruku Pepi i čestitati joj na pobjedi. 

Junakinja Dubrovnika 1966. i hrvatske reprezentacije na juniorskom EP-u rođena je 14. studenog 2000. godine. Dakle, i iduće godine je Pavić juniorka. I iduće godine će imati pravo nastupa na juniorskom prvenstvu Europe, natjecanju na kojem je osvojila svoju prvu veliku medalju. Petrunjela Pavić je treća juniorka Europe!
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije

Evo tko je sve sutra bez vode

Evo tko je sve sutra bez vode
"Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 18. listopada bez vode će biti Ulica od križa u vremenu od 8.30 do 10.00 sat...
Evo tko je sve sutra bez vode