StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISAČI LIBERTAS MARINKOLORA IZBORILI TREĆI KRUG ETTU CUPA

'PITURI' NASTAVLJAJU EUROPSKI PUT Belgijski TCC Sokah Hoboken i Libertas Marinkolor nisu dozvolili iznenađenje u Gospinom polju!

15. rujna 2019. - 18:21
Neven Juzbašić, Tomislav Japec i Dragutin Drago Šurbek su dobili portugalski G.D.D. Toledos sa čistih 3:0 u posljednjem 5. kolu turnira skupine 'B' drugog kruga ETTU Cupa, potvrdili drugo mjesto, posljednje koje vodi u daljnje natjecanje. Prolaz dalje je izborio kolo prije belgijski TCC Sokah Hoboken, koji je dobio sva četiri meča u Dubrovniku. Prvo mjesto uzeo je nakon što je s 3:2 bio bolji u pretposljednjem kolu turnira od domaćina, hrvatskog doprvaka Libertas Marinkolora.

- Osjetio sam jutros bol u leđima kad sam se probudio. Pokušao sam igrati protiv belgijskog predstavnika, ali je bilo odmah jasno kako nisam sto posto, tj. kako neće ići. Bio sam nakon toga kod fizioterapeuta Tonija Zoranića. U tom trenutku sam se jedva kretao. Iako je potom bilo bolje, nisam mogao igrati u zadnjem kolu - pojasnio je svoj izostanak u završnici meča s TCC Sokah Hoboken Miho Simović, koji je u dva subotnja uspjeha Libertas Marinkkolora, 3:1 protiv ukrajinskog i 3:1 protiv turskog predstavnika, ugradio po dvije pobjede, bio prvo ime 'Pitura'.

- Nije bilo iznenađenja u našoj skupini. Prognoza je bila kako je belgijski predstavnik favorit, a kako smo mi glavni kandidati da uz njega izborimo prolaz u treći krug. To se i dogodilo. Žao mi je jedino što nisam mogao igrati protiv TCC Sokah Hobokena peti odlučujući meč zbog bolova u leđima, a isto tako što u prvom meču nisam bio sto posto. Osjećao sam kako sto posto spreman, a kakav sam bio prvog dana, mogu dobiti oba igrača belgijskog sastava... 

Libertas Marinkolor je među osam najboljih iz drugog kruga (četiri skupine), koji je izborio mjesto u trećem krugu u kojem će im se pridružiti osam nositelja. 

- Netko od tih nositelja bi nam trebao biti suparnik u trećem krugu. Jasno je kako nas čekaju ekipa koje su na većem nivou. Ipak su to nositelji, koji su bili slobodni u prva dva kruga. U gostima protiv takvih ekipa će biti teško, a kod kuće nikome od njih neće biti lako zbog naših navijača, sjajne atmosfere kakva je bila ova dva dana turnira u Gospinom polju i kakva je već godinama na našim domaćim utakmicama. Inače, sad počinje domaće prvenstvo. Odigrat ćemo još nekoliko mečeva do novog nastupa u Europi. To će nam svakako pomoći da budemo u trećem krugu ETTU Cupa još bolji nego smo bili u drugom krugu. Naravno, nadam se kako ćemo svi biti sto posto spremni, kako nitko od nas neće imati nikakvih problema - poželio je Simović. 

'Pituri' su tako u svojoj 16. europskoj sezoni s uspjehom prošli prvu prepreku. Vrlo brzo će doznati tko će im biti suparnik u trećem krugu ETTU Cupa.
SKUPINA 'B'
Konačni poredak skupine 'B' drugog kruga ETTU Cupa, Dubrovnik, 14. i 15. rujna: 1. TCC Sokah Hoboken (Belgija) 4/0, 2. Libertas Marinkolor Dubrovnik (Hrvatska) 3/1, 3. CE MSC Tennis Academy SCC Sumy (Ukrajina) 2/2, 4. G.D.D. Toledos (Portugal) 1/3, 5. Sarkuysan Spor Kulubu (Turska) 0/4.

25. travanj 2024 19:01