StoryEditorOCM
OstaloSJAJAN USPJEH JUDAŠICE DUBROVNIKA 1966. U KATEGORIJI DO 78 KILOGRAMA

USPJELA JE, BRAVO! Petrunjela Pavić slavi. Brončana je na juniorskom prvenstvu Europe!

14. rujna 2019. - 18:17
Uspjela je! Petrunjela Pavić je treća u Europi. Osvojila je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u finskom Vantaau u kategoriji do 78 kilograma. Do svog najvećeg uspjeha u karijeri stigla je s tri pobjede te jednim porazom. Slavi Pavić. Slavi i njezin klub - Judo klub Dubrovnik 1966., slave i svi u hrvatskoj judo reprezentaciji. Pavić je Hrvatsku upisala među zemlje osvajače medalja na juniorskom EP-u 2019. godine.

Petrunjela je bila slobodna u 1. kolu. Nakon toga je dobila Ariannu Conti iz Italije, a potom se borila ni manje, ni više nego s prvom nositeljicom, Portugalkom Patricie Sampaio, aktualnom europskom juniorskom prvakinjom iz Sofije 2018. godine te vlasnicom dvije brončane medalje sa svjetskih juniorskih prvenstava, koja je u Vantaau obranila naslov. Otišla do kraja.

- Na stranu sad njezini uspjesi na juniorskim prvenstvima. Sampaio je peta sa Svjetskog seniorskog prvenstva – naglasio je Petrunjelin trener Mateo Semiz.

Iako je izgubila tu borbu Petrunjela je protiv Sampaio pokazala kako je sam vrh. Mnogi su dojma kako je čak trebala dobiti Portugalku te otići u polufinale. Najvažnije, zahvaljujući plasmanu u finale kvalifikacijske skupine 'A' dobila je priliku u repasažu. I tu se iskazala. Prvo je savladala Nooru Nykanen, domaću natjecateljicu. Finkinju je nakon 70 sekundi borbe potpisala predaju.

Potom finalni blok i borba za broncu protiv Renee Van Harselaar iz Nizozemske. Van Harselaar je poznanica iz Dubrovnika, s Europskog seniorskog kupa. Nizozemka je tada slavila. Sad nije. Sad slavi Pavić!
19. travanj 2024 01:19