StoryEditorOCM
OstaloU GOSPINOM POLJU POČEO TURNIR SKUPINE 'B' DRUGOG KRUGA ETTU CUPA STOLNOTENISAČA

'PITURI' STARTALI POBJEDOM, DOBILI UKRAJINCE Miho Simović, junak pobjede Libertas Marinkolora: 'Iznenadio sam i samog sebe kako sam odigrao. Uglavnom, lijep početak sezone!'

14. rujna 2019. - 14:04
Bio je težak meč. To smo i očekivali. Ukrajinci su 'zamiješali' karte, pokušali su iznenaditi. Japec je odigrao vrlo dobro. Ukrajinac je protiv Šurbeka odigrao vrhunski. Osjećao mu je lopticu. Jednostavno nije pogriješio. Što se mene tiče iznenadio sam i samog sebe jer sam dobio nakon četiri mjeseca od zadnjeg službenog nastupa dva vrlo dobra igrača. Uglavnom, lijep početak sezone – istaknuo je Miho Simović, junak pobjede Libertas Marinkolora u 1. kolu turnira skupine 'B' drugog kruga ETTU Cup-a. Domaćin, hrvatski doprvak, dobio je u Gospinom polju ukrajinski CE MSC Tennis Academy SCC Sumy s 3:1.

Redom, Miho Simović je dobio Vitaliia Lievshyna. U prvom setu je suparniku prepustio 7, u drugom 6, a u trećem 9 poena. Zatim je Dragutin Dado Šurbek dobio prva dva poena u dresu Libertas Marinkolora, dobio je i prvi set unatoč tome što je Oleksandr Tuzhylin imao tri set lopte (13:11), ali nakon toga je izgubio iduća tri seta (11:9, 11:5, 11:6) te novi član dubrovačkog kluba svoj debi u 'crvenom' dresu neće pamtiti po dobru.

Tko će povesti 2:1? Poveo je Libertas Marinkolor zahvaljujući Tomislavu Japecu, koji je dobio Valeriia Melnyka s 3:0. Prvi set se Japec spašavao i spasio (15:13), drugi se opet namučio (11:8), a u trećem je pomeo suparnika (11:4).

Potom je opet za stol izašao Simović. Suparnik je bio Tuzhylin, koji je savladao Šurbeka. Miho je stizao zaostatak u prvom setu i stigao ga te dobio prvi set s 11:9. U drugom je bio uvjerljiv (11:6). U trećem je opet bilo neizvjesno. Tuzhylin je vodio. Imao dvije set lopte. Nije uspio. Simović je bio sjajan u završnici te je dobio i treći set (13:11).

Prvog dana turnira igraju se još dva kola. 'Pituri' su u 2. kolu, koje se igra od 14 sati, slobodni, a u 3. kolu, koje počinje u 19 sati, igraju protiv turskog predstavnika Sarkuysan Spor Kulubu, koji je na startu poražen 3:1 od G.D.D. Toledos iz Portugala. Dva najbolja s turnira u Gospinom polju će u treći krug. U nedjelju, 15. rujna, kad su na programu posljednja dva kola, Libertas Marinkolor prvo igra protiv belgijskog TTC Sokah Hobokena (10 sati), a na kraju protiv G.D.D. Toledosa (14 sati).
16. travanj 2024 17:08