StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U JUDU

'KOCKICE' KRENULE U FINSKU Iva, Anđela, Petrunjela i Josip doznali suparnike: 'Ždrijeb je zahtjevan, ali to smo i očekivali budući je Europsko prvenstvo!'

11. rujna 2019. - 21:09
Devetoro hrvatskih judoka nastupit će na Europskom juniorskom prvenstvu, koje u četvrtak, 12. rujna, počinje u finskom gradu Vantaau, i traje do nedjelje, 15. rujna. Od njih devetoro četvero ih je iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje članova Judo kluba Dubrovnik 1966. (Petrunjela Pavić, Anđela Violić i Josip Bulić) te Iva Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka. Izbornik reprezentacije je Dean Ilić, a jedan od njegovih pomoćnika je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966.

Dan uoči početka EP-a održan je ždrijeb. Ivu Oberan na startu natjecanja u kategoriji do 63 kilograma čeka Nadiah Krachten iz Nizozemske. Anđela Violić je slobodna u 1. kolu kategorije do 70 kilograma te čeka kako će završiti borba između Martine Esposito (Italija) i Nine Gersiove (Slovačka). Uspješnija će joj biti protivnica u 2. kolu. I Petrunjela Pavić je slobodna u 1. kolu, a već zna suparnicu u 2. kolu. Bit će to Arianna Conti, reprezentativka Italije, koja je također slobodna na startu natjecanja u kategoriji do 78 kilograma.

Josip Bulić će se na startu natjecanja u kategoriji do 90 kilograma boriti protiv Mikheilija Bekaurija iz Gruzije. Pobjednika u 2. kolu čeka Mert Sismanlar iz Turske.

- Ždrijeb je zahtjevan, ali to smo i očekivali budući je Europsko prvenstvo – istaknuo je Semiz.

Oberan i Violić nastupaju u petak, 13. rujna, a Pavić i Bulić u subotu, 14. rujna. U nedjelju, 15. rujna, održava se ekipni dio prvenstva. Hrvatska je jedna od 14 reprezentacija. Na startu se bori protiv Gruzije, a ako prođe čeka je Rusija.

- Tri judaša i tri judašice čine ekipu. Tko će prije do četiri pobjede. Ukoliko je 3:3, tada se ždrijebom izvlači jedna kategorija, i ta nova borba odlučuje o pobjedniku – dodao je Semiz.

Na juniorskom EP-u u Finskoj nastupit će 343 judoke iz 44 države. U kategoriji do 63 kilograma prijavljeno je 26 judašica (Oberan), u kategoriji do 70 kilograma 22 judašice (Violić) i u kategoriji do 78 kilograma 17 judašica (Pavić), dok je u kategoriji do 90 kilograma 29 judaša (Bulić).
 
23. travanj 2024 14:55