StoryEditorOCM
OstaloNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE

SVETI MIHAJLO Četiri sastava već u četvrtfinalu: Ivan Rezo tri za prolaz Belfasta, dva sastava pogodila jednom i prošla, u četvrtoj utakmici odlučivali penali

8. rujna 2019. - 17:42
Poznata su prva četiri četvrtfinalista Nogometnog turnira na male bare 'Sveti Mihajlo 2019.', a tko su preostala četiri doznat ćemo nakon što se odigraju preostale četiri utakmice osmine finala. Ako vremenske prilike dozvole drugi dio osmine finala igrat će se u nedjelju, 8. rujna, od 20 sati.

U utrku za naslovom pobjednika krenulo je još 6. kolovoza ukupno 57 momčadi. Prvi dio se igrao po skupinama. Svatko sa svakim. Potom je 48 najboljih momčadi izborilo drugi, završni krug. Najbolji u dvanaest skupinama te četiri najbolja drugoplasirana sastava su nagrađena izravnim plasmanom u drugo kolo završnice, dok su se preostale 32 momčadi, koje su izborile prolaz dalje, borile u prvom kolu završnice za mjesto u šesnaestini finala. 

Drugi dio turnira igra se po klasičnom kup sustavu na ispadanje. U skupiama se igralo dva puta po 15 minuta, u drugom dijelu poluvrijeme je pet minuta duže. Prvi je četvrtfinale izborio Belfast čiji se junak zove Ivan Rezo. Pogodio je za 1:0, 3:1 i konačnih 4:1. Direct booker je izjednačio pogotkom Marina Matage, a Dario Rončević je bio strijelac za 2:1 vodstvo Belfasta. U drugoj i trećoj utakmici odlučio je jedan pogodak. Leo Pušić je bio strijelac za Caffe bar Song Maka protiv Take Away, a Marko Beletić je odveo Raguzice među osam najboljih. Beletić je mrežu Dubrovnik Insidera pogodio u posljednjoj sekundi prvog poluvremena.

Posljednja utakmica prvog dana osmine finala bila je pogotcima najbogatija, a pobjednik je odlučen na penale. Lapad je vodio u 40 minuta igre s 1:0 i 2:1, a Beach bar Dodo s 3:2. Lapad je izjednačio malo prije ulaska u posljednju minutu pogotkom Vlatka Banovića. Zatim penali nakon isteka 40. minute. U prvoj seriji promašaj Beach bara Dodo i pogodak Zorana Primića za Lapad. U drugoj od ukupno tri serije penala nisu pogodili ni jedni, a ni drugi. U trećoj seriji Damjan Šulić je izjednačio. Lapad zatim nije pogodio te su penali otišli u 'dodatak' u kojem Damjan Šulić nije uspio još jednom pogoditi, ali jest Zoran Primić te je Lapad mogao slaviti.

Lapad će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika Jakove izdrži - Čokolino, Raguzice će se za polufinale boriti s pobjednikom Boćica - Heracles Gwantyerra. Jedan par četvrtfinala se već zna: Belfast - CB Song Maka, a pobjednik njega će u polufinalu igrati protiv najuspješnijeg iz kvarteta u kojem su Bosanka United, Teća United, Evo nas opet i Atalanta Bergamo. 
PRVI DIO OSMINE FINALA
Subota, 7. rujna: Direct booker - Belfast 1:4 (Marin Mataga / Ivan Rezo 3, Dario Rončević), Take Away - CB Song Maka 0:1 (Leo Pušić), Raguzice - Dubrovnik Insider 1:0 (Marko Beletić), Beach bar Dodo - Lapad 3:3 (Hrvoje Cvjetković, Damjan Šulić, Mario Biočić / Ivan Bilić, Kiko Smoljko, Vlatko Banović) penali 1:2
DRUGI DIO OSMINE FINALA
Nedjelja, 8. rujna, 20 sati: Bosanka United - Teća United, 20.50 sati: Evo nas opet - Atalanta Bergamo, 21.40 sati: Boćica - Heracles Gwantyerra, 22.30 sati: Jakove izdrži - Čokolino.

25. travanj 2024 09:26