StoryEditorOCM
OstaloATLETSKI MITING 69. MEMORIJAL BORISA HANŽEKOVIĆA

OREBIĆANKA NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU SA SANDROM PERKOVIĆ Marija Tolj: 'Jako je lijep osjećaj biti ispred Nadine Muller'

3. rujna 2019. - 23:22
Marija Tolj je zauzela treće mjesto u bacanju diska na 69. Memorijalu Borisa Hanžekovića, popularnom Hanžeku. U Zagrebu je 19-godišnja atletičarka iz Orebića do bronce stigla hitcem 62 metra i 57 centimetara u drugoj seriji. Nastup je počela bacivši disk 61 metar i 24 centimetara...

- Sjajan nastup na Hanžeku, odlična atmosfera. Hvala svima na dolasku! Jako je lijep osjećaj biti ispred Nadine Muller - istaknula je Marija u razgovoru za HTV nakon osvojene bronce.

Slavila je Sandra Perković bacivši disk 67 metara i 78 centimetara u petoj seriji! Druga je bila Kristin Pudenz iz Njemačke (63.25 metara). Njemica Muller, europska doprvakinja, bila je četvrta sa 61.79...

- Znala sam da će Sandra dobro baciti, samo je bilo pitanje kada - komentirala je Marija činjenicu kako je nakon druge serije bila ispred svog uzora, aktualne svjetske i europske prvakinje te olimpijske pobjednice. Potom se Tolj osvrnula na svoje dostignuće na Hanžeku.

- Nisam očekivala hitac preko 62 metra - dodala je te pojasnila kako je to bilo iz razloga jer je nakon sjajnog uspjeha, svoj najvećeg - naslova europske prvakinje do 23 godine, bila nekoliko dana na zasluženom odmoru. Nakon Hanžeka Tolj bi trebala nastupiti u Minsku za selekciju Europe protiv SAD-a. 

Pobjedu na Hanžeku ostvarila je uz novi rekord mitinga aktualna olimpijska pobjednica Sara Kolak. Njeno koplje je u trećoj seriji letjelo 66 metara i 42 centimetra. Kolak je već u prvoj seriji, bacivši koplje 65 metara i 82 centimetra, srušila 19 godina stari rekord mitinga kojeg je držala Kubanka Osleidys Menendez. U memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama pobijedio je Shane Brathwaite s Barbadosa s vremenom 13.47 sekundi, dok je na 100 metara najbrži bio Amerikanac Michael Rodgers s vremenom 10.04.
24. travanj 2024 15:04