StoryEditorOCM
OstaloNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARE 'KANTAFIG 2019.'

FINALE POČINJE U 21.30 SATI Opet Traser doo ili po prvi put Rekreativci?

30. kolovoza 2019. - 09:30
Još dvije utakmice turnira i zaključit će se i nogometni turnir na male bare na Kantafigu. Posljednjeg dana turnira, ovog petka, 30. kolovoza, prvo ćemo doznati tko je treći, a tko četvrti. Igraju Medvjedići dobra srcaHajduk Mokošica, a potom tko je prvi, a tko drugi. Igraju Traser doo i Rekreativci.

Medvjedići dobra srca su u reprizi prošlogodišnjeg finala poveli protiv Traser doo, koji je odgovorio s tri pogotka do kraja utakmice te tako stigao na korak do obrane naslova. Prošle godine u finalu su odlučivali penali. U drugoj utakmici polufinala između Hajduk Mokošice i Rekreativaca bilo je tko bude bolji taj će po prvi put igrati u finalu. Bolji su bili Rekreativci, momčad koja je nakon pobjede u osmini finala ostala bez svog Andra Zarača. Na Kantafigu se zbog tragedije, smrti 19-godišnjeg Dubrovčanina, nije igralo pet dana. Sve je bilo utihnulo. Nije bilo utakmica od 19. kolovoza do 24. kolovoza.

Priča je, nažalost, dobro poznata. Zarač je nastupio u nedjelju, 18. kolovoza te u prvoj utakmici prvog dana osmine finala bio s tri pogotka prvi strijelac svoje momčadi koja je sa 7:3 savladala Ludwig i izborila četvrtfinale. Odgledao je potom sa suigračima preostale tri utakmice osmine finala. U prvim minutama prošlog ponedjeljka, 19. kolovoza, nakon što je napustio igralište na Kantafigu te se uputio kući, zauvijek je zaklopio oči nekoliko stotina metara dalje. Pozlilo mu je na Batahovini. Pomoć je brzo stigla, ali njemu pomoći, nažalost, nije bilo. Andro, koji je bio član Malonogometnog kluba Square, 36 puta nastupio za prvu momčad, igrao 2018. i za hrvatsku malonogometnu reprezentaciju do 19 godina, pokopan je u srijedu, 21. kolovoza, na groblju u Liscu. Rekreativci su potom njemu u spomen odlučili nastaviti igrati turnir. Bila je to želja i obitelji pokojnog Andra. Osam dana nakon što su ostali bez Andra Rekreativci su opet istrčali na teren na Kantafigu te u ponedjeljak, 26. kolovoza, dobili Stanicu Gruž s 2:1 i izborili polufinale, a 48 sati poslije su ostvarili novu pobjedu te ih evo u finalu.

Utakmica za treće mjesto između Medvjedića dobra srca i Hajduk Mokošice počinje večeras u 20.15 sati. U 21 sat će se odigrati revijalna utakmica, a u 21.30 sati počinje veliko finale: Traser doo ili Rekreativci?
POLUFINALA KANTAFIGA 2019.
Medvjedići dobra srca – Traser doo 1:3
Strijelci:
1:0 Josip Nebergoj, 1:1 Denis Dilberović, 1:2 Denis Dilberović, 1:3 Ante Daničić. 
MEDVJEDIĆI DOBRA SRCA: Kaim Džanković, Haron Džanković, Lovro Dri Miletić,  Josip Nebergoj (1), Emir Spahić, Antonio Konsuo, Lukša Marković, Mato Marević, Ivano Daković, Arijan Džanković.
TRASER DOO: Tomislav Marinović, Davorin Krešić, Denis Dilberović (2), Hasan Kacić, John Daničić, Ante Daničić (1), Denis Hasanović, Vlaho Grbešić.
 
Hajduk Mokošica – Rekreativci 0:4
Strijelci:
0:1 Leo Bogdanović, 0:2 Tomislav Čagalj, 0:3 Tomislav Čagalj, 0:4 Leo Bogdanović.
Crveni karton: Meris Dilberović i Matej Vidak (obojica Hajduk Mokošica)
HAJDUK MOKOŠICA: Vlado Đurović, Meris Dilberović, Nikola Kristić, Matej Vidak, Tin Vidak, Nikola Crnčević, Domagoj Ljubišić, Haris Samardžić, Antonio Bačić, Bruno Grčić.
REKREATIVCI: Maroje Bandur, Niko Ničetić, Tomislav Čagalj (2), Mario Pijak, Nikša Vranješ, Danijel Sentić, Faris Sarić, Leo Bogdanović (2).
NAGRADNI FOND 19.000 KUNA
Ukupni nagradni fond turnira, kojeg organizira Amatersko športsko društvo Kantafig, iznosi 19.000 kuna od čega će pobjednik dobiti 12.000, poraženi u finalu 5.000, a trećeplasirani 2.000 kuna.

Tri prvoplasirane momčadi bit će nagrađene uz to pokalom i medaljama.

25. travanj 2024 13:27