StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI JUNIORSKI KUP Dubrovnik 1966. se ima sa čime pohvalit: Anđela zlato, Petrunjela bronca!

3. kolovoza 2019. - 19:17
Anđela Violić je dva tjedna poslije izborenog srebra u Pragu na Europskom juniorskom kupu do kojeg je došla u drugom nastupu nakon povratka na tatami, osam mjeseci je zbog ozljede bila izvan njega, ostvarila još veći uspjeh. Pobjednica je Europskog juniorskog kupa u poljskom Poznanu. Slavila je u kategoriji do 70 kilograma. Njezino prvo zlato u juniorskoj konkurenciji, a drugo ukupno na Europskim kupovima. Prvo je osvojila dok je nastupala u kadetskoj konkurenciji. Inače, Anđela sad ima medalje sva tri sjaja na Europskim juniorskim kupovima. 

Uspjehu Judo kluba Dubrovnik 1966. u Poznanu doprinjela je i Petrunjela Pavić, koja je u kategoriji do 78 kilograma izborila broncu. To je njezina četvrta medalja na Europskim juniorskim kupovima, a treća ove godine. U portugalskoj Coimbri je u ožujku  uzela broncu, a nedugo nakon toga srebro u Lignanu te sad broncu u Poznanu. 

Violić je u Poljskoj prvo dobila Ronny Gal iz Izraela, zatim Viktoryju Novikavu iz Bjelorusije te u finalu domaću natjecateljicu, Poljakinju Elizu Wroblewsku. Pavić je pak savladala prvo Martynu Nolewajku iz Poljske nakon čega je poražena u borbi za finale od Annike Karilaid iz Estonije nakon čega se u repasažu borila za broncu te uspjela. Bila je bolja od Marie Baczek iz Poljske, 

Osim dvije judašice Dubrovnika 1966., koje su se pod vodstvom trenera Matea Semiza popele na pobjedničko postolje, nastupila su u Poznanu i dva člana Judo kluba Ura Nage: Leon Đapić je ostvario plasman. Bio je deveti u kategoriji do 66 kilograma. Zabilježio je pobjedu i dva poraza. Dobio je na startu Itaya Kleina iz Izraela nakon čega je poražen od Mađara Gyorgyja Szatmaria te u repasažu od Benjamina Gomesa iz Francuske. Leon Konjevod je izgubio od Mađara Kacpera Kaczora na startu natjecanja u kategoriji do 73 kilograma. 
16. travanj 2024 17:07