StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE JUNIORSKO, JUNIORSKO I MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

POTVRDILI ONO ŠTO SMO ZNALI Mario Šurković i Michel Brassard uzeli po još jedno zlato!!!

1. kolovoza 2019. - 22:49
Mario Šurković je uzeo peto zlato u Zagrebu. Nakon trostruke pobjede prvog dana na 200 mješovito do koje je stigao oborivši deset godina star mlađe juniorski rekord, zatim slavlja dan poslije u štafeti 4 puta 200 slobodno, Jugov najuspješniji plivač posljednjih godina slavio je i u svojoj uzrasnoj kategoriji. Najbolji je na 100 slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji.

- Mario je u juniorskoj konkurenciji doplivao do srebra, a u mlađe seniorskoj do bronce - istaknuo je Jugov šef struke Frane Čirak. Prezadovoljan, a kako i ne bi jer su Jugaši u Zagrebu posljednjeg, četvrtog dana državnog mlađe juniorskog, juniorskog i mlađe seniorskog prvenstva uzeli dva naslova prvaka Hrvatske.

I Michael Brassard je još jednom skočio na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Najbolji u utorak sa štafetom 4 puta 200 slobodno, zatim jučer dupla kruna na 800 slobodno, najbolji u juniorskoj te mlađe seniorskoj konkurenciji, a sad najbolji na 400 slobodno. 

- U mlađe seniorskoj konkurenciji Michel je na 400 slobodno uzeo srebro - dodao je Ćirak. 

Dakle, Šurković četiri pojedinačna naslova državnog prvaka, Brassard tri, a njih dvojica skupa s Markom Baletinom i Đivom Damićem državni juniorski prvaci u štafeti 4 puta 200 slobodno. Nikako se ne smije zaboraviti kako je Jugova štafeta bila najmlađa štafeta na pobjedničkom postolju.

Plivački klub Jug je nakon prva tri dana prvenstva, a uoči posljednjeg, imao dvanaest medalja: šest zlatnih, četiri srebrne i dvije brončane. Na kraju, kad se tome doda učinak posljednjeg dana, Jugaši se vraćaju u Gruž sa čak osam zlatnih, šest srebrnih i tri brončane medalje. Ukupno 17 medalja! Zatrpani su čestitkama. Zasluženo. 

FOTO Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug s Mariom Šurkovićem i Michelom Brassardom
19. travanj 2024 08:10