StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE JUNIORSKO, JUNIORSKO I MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU

NIJE SLOBODNO ZLATO NA 800 SLOBODNO U JUNIORSKOJ I MLAĐE SENIORSKOJ KONKURENCIJI Uzeo ga je Michel Brassard!

1. kolovoza 2019. - 01:04
Michel Brassard je slavio u Zagrebu na 800 slobodno. Nije bilo bržeg od njega u juniorskoj, ali ni u mlađe seniorskoj konkurenciji na državnom prvenstvu. Ukupno su trojica Jugaša bila među pet najboljih u mlađe seniorskoj konkurenciji na 800 slobodno:  Đivo Damić je imao četvrto vrijeme i u juniorskoj konkurenciji, dok je peti u mlađe seniorskoj konkurenciji bio Đivo Matović.

Brassard je duplu krunu na 800 slobodno uzeo s vremenom 8:26.21. Jugov reprezentativac, nedavno sudionik Europskog juniorskog prvenstva, čak 7 sekundi i 37 stotinku sekunde bio je brži od Filipa Cigića iz zagrebačke Mladosti, koji je osvojio naslov mlađe juniorskog prvaka Hrvatske, a koji je uzeo srebro u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji.

Na kraju trećeg dana državnog mlađe juniorskog, juniorskog i mlađe seniorskog prvenstva Jugova štafeta 4 puta 100 slobodno bila je četvrta u juniorskoj konkurenciji. Samo 19 stotinki sekunde izmaklo joj je pobjedničko postolje. Jedan od razloga zbog čega su ostali bez medalje jest činjenica da su samo šest, sedam minuta nakon što su otplivali 800 metara slobodno Brassard i Damić opet bili na startu. Uz njih dvojicu su u štafeti 4 puta 100 slobodno nastupili Marko Baletin i Mario Šurković.

- Uspješno smo zaključili i treći dan prvenstva. Završnog, četvrtog dana prvenstva idemo po nove medalje i nove osobne rekorde - istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug. 

Jugaši su uoči zadnjeg dana prvenstva na učinku od dvanaest medalja: šest zlatnih, četiri srebrne i dvije brončane. Naslove državnog prvaka osim Brassarda na 800 slobodno osvajao je još Mario Šurković, koji je prvog dana prvenstva do trostruke pobjede na 200 mješovito stigao oborivši državni mlađe juniorski rekord star deset godina te drugog dana prvenstva Jugova štafeta 4 puta 200 slobodno u sastavu Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić. 
20. travanj 2024 00:12