StoryEditorOCM
OstaloMALONOGOMETNI KLUB SQUARE

NOVI IGRAČ Pele opet nije jedini Brazilac u 'crveno plavom'

25. srpnja 2019. - 02:26
Malonogometni klub Square je na svojoj službenoj stranici objavio kako je njegov novi igrač 30-godišnji Brazilac Andre Thiago Grahl 'Keko', koji je visok 185 centimetara i težak 94 kilograma, a koji igra na poziciji pivota. U Gospino polje stigao je iz Real Betisa, drugoplasiranog sastava Druge španjolske lige s kojim nije uspio izboriti plasman u veći rang (poraz u prvom krugu doigravanja unatoč pobjedi 2:1 u prvoj utakmici u gostima protiv Cordobe, koja je potom dobila drugu s 3:2 te izborila majstoricu u kojoj je slavila na penale. Keko je bio strijelac prvog pogotka u prvoj utakmici, a ukupno je u dresu Real Betisa u drugom dijelu sezone 2018./19 odigrao dvanaest utakmica i postigao deset pogodaka).

U osobnom kartonu stoji kako je 'Keko' igrajući u Kazahstanu za Kairat Almaty od 2010. do 2012. osvojio prvenstvo i kup, a najveći uspjeh ostvario 2016. u dresu brazilskog Magnus Futsala u kojem je bio suigrač Falcau, za mnoge najvećem majstoru malog nogometa svih vremena - osvojio je Internacionalni kup. Najviše sezona igrao je u Brazilu za Jaragua Futsal. Prošle godine je bio na Tajlandu (Chonburi), a potom je u zimu stigao u Real Betis. 

Željko Raguž, predsjednik Squarea, nakon dogovora s Kekom za kojeg je istaknuo kako se radi o pravom napadaču te kako im je baš takav igrač nedostajao prošle sezone, najavio je nova pojačanja.

Podsjetnik, Square je prije neki dan objavio kako ga je napustio Brazilac Bruninho, koji je nosio 'crveno plavi' dres u drugom dijelu sezone 2018./19., a kako je s Braziilcem Peleom, koji je stigao u ljeto 2018., produžio ugovor. Pele je bio najbolji strijelac Squarea prošle sezone i s 27 pogodaka drugi strijelac Prve hrvatske lige.

Square je prošle godine bio drugi u ligaškom dijelu prvenstva, a u doigravanju za prvaka poražen je u polufinalu od Vrgorca, koji je u finalu izgubio od branitelja naslova, Novo vrijeme Apfel. U Kupu Hrvatske je Square također zaustavljen u polufinalu, i to od kasnijeg pobjednika, Uspinjače Gimka.  

Novo prvenstvo, Prva hrvatska liga u sezoni 2019./20. broji deset klubova, počinje 27. rujna. Square je u 1. kolu, koje se igra od 27. do 29. rujna, gost Uspinjače Gimka, a u 2. kolu, sedam dana poslije, opet gost i opet igra u Zagrebu (Futsal Dinamo). Prvi nastup kod kuće imat će u 3. kolu kad je domaćin Crnici (10 do 12. listopada)...

U prvom dijelu Square je još gost Olmissuma (4. kolo), Novo vrijeme Apfela (6. kolo) i Vrgorca (8. kolo), a dočekuje još Splita (5. kolo), Alumnusa (7. kolo) i AFC Universitasa (9. kolo).
19. travanj 2024 00:36